Ediție aniversară a Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri melancolice eminesciene” de la Ipotești. Vor susține recitaluri Ion Chiriac, Adrian Sărmasan și Ada Milea

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret  Botoşani, organizează Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret Seri melancolice eminesciene, ediţia a X-a, aniversară.

Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret  Seri melancolice eminesciene are ca principal scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării tinerilor sau elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk și urmărind atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical. Proiectul este justificat și de lipsa unor astfel de activităţi atât la nivelul judeţului Botoşani, cât şi în ţară, de necesitatea de a oferi tinerilor şi elevilor un cadru adecvat de manifestare şi promovare.

Prin festival, se va promova creaţia lirică eminesciană prin folosirea  versurilor eminesciene drept text pentru melodiile prezentate în concurs şi spectacol.

Festivalul se va desfășura la Ipotești pe data de 31 august, începând cu ora 18:00.

În recital vor cânta Ion Chiriac, Adrian Sărmasan și Ada Milea.