Suceava rămâne pe primul loc în ţară. Alte 42 de cazuri de rujeolă nou confirmate s-au raportat în judeţ în ultima săptămână.


Intră acum și în grupul de

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat, vineri, că în perioada 19-23 august 2019 au fost raportate încă 53 de cazuri de rujeolă nou confirmate în cinci judeţe şi municipiul Bucureşti.

Sursa citată menţionează că cele mai multe cazuri de rujeolă nou confirmate, 42, au fost înregistrate în judeţul Suceava, în Bucureşti au fost raportate 4 cazuri, în Teleorman-3 cazuri, în Ilfov-2 şi câte un caz în Dolj şi Vaslui.

Conform INSP, toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

“Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea poate duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli”, precizează INSP.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de