„Grupul de creștini” cere acum anularea concertului „Simfonii de toamnă” motivând că ar fi al unei organizații masonice. Managerul de proiect: Sunt dispus să discut cu reclamanții dacă prezintă un aviz psihologic din care să rezulte capacitatea de discernământ


Intră acum și în grupul de

Un „grup de creștini” reprezentat de Vasile Nascu a cerut autorităților județene sucevene să interzică organizarea în acest an a concertului pe care ei îl numesc „Rapsodii de toamnă”, făcând referire de fapt la concertul „Simfonii de toamnă” organizat, anual, de Club Rotary Bucovina-Suceava.

Aceștia amenință că vor ataca organizarea concertului la Tribunalul Suceava.

Într-o plângere prealabilă depusă la CJ Suceava, reclamanții arată că cer să nu mai fie organizat „Concertul Made în Masonerie- Rapsodii de Toamnă” pe motiv că asociația Rotary ar fi una cu caracter secret care sunt interzise în România.

În al doilea punct al cererii, semnatarii cer să le fie puse la dispoziție documentele din care să reiasă persoanele vizate fac parte din Masoneria Globală, Națională, Județeană sau Locală.

În al treilea punct al plângerii, aceștia cer să nu se organizeze acest concert în centrul municipiului Suceava, dar nici în altă parte din municipiu.

„Pentru ca răul să se propage trebuie ca oamenii de bine și creștinii să nu facă nimic”, se arată în plângerea depusă la CJ Suceava.

Contactat telefonic, managerul de proiect al evenimentului „Simfonii de toamnă”, Dan Ioan Cușnir, a  declarat că a citit cu maximă atenție solicitarea acestora și că nu va organiza „Rapsodii de Toamnă” așa cum cer reclamanții, dar că în schimb va onora promisiunea făcută sucevenilor pentru încă o seară de excepție a „Simfoniilor de toamnă”.

„Nu mă voi implica în organizarea „Rapsodii de toamnă” la care plângerea prealabilă face referire. În schimb, suntem cu motoarele turate la maxim pentru organizarea „Simfonii de toamnă 2019”. Noi trebuie să ne respectăm promisiunea pentru cei peste șapte mii de suceveni care participă la eveniment în fiecare an. Vom avea o surpriză plăcută pentru suceveni și această toamnă”, a spus Cușnir.

De asemenea, el s-a declarat deschis la o discuție, pe argumente, cu semnatarii plângerii prealabile, cu sugestia ca toți participanții la discuție să prezinte și un aviz psihologic din care să rezulte capacitatea de discernământ a acestora.

Reamintim că așa numitul „grup de creștini” a cerut în instanță anularea Festivalului de Artă Medievală și Bucovina Rock Castle din Cetatea de Scaun, dar cererea a fost respinsă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de