Aproape 300 de candidaţi au absentat la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului- sesiunea august-septembrie


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, inspector şcolar general adjunct Alexandra Theodora Chirilă a declarat că la proba scrisă obligatorie a profilului, desfăşurată vineri, au absentat 299 de candidaţi din totalul celor 1214 înscrişi pentru a susţine această probă.

Chirilă a spus că 272 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine proba scrisă la istorie, iar dintre aceştia 207 au fost prezenţi şi 65 au absentat.

Ea a precizat că la proba scrisă la matematică s-au înscris în total 942 de candidaţi fiind prezenţi 708 candidaţi, iar din cei 719 absolvenţi de licee tehnologice sau colegii tehnice înscrişi pentru a susţine această probă s-au prezentat 540 de candidaţi.

 Chirilă a mai spus că la proba scrisă la matematică au mai fost prezenţi şi 90 de absolvenţi ai specializării ştiinţele naturii.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat a subliniat că tezele candidaţilor sunt corectate în judeţul Bacău.

Conform calendarului Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie,  pe 26 august se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba Ed).

Pe  27 şi 28 august se va desfăşura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august şi 2 septembrie este prevăzută evaluarea competențelor digitale – proba D, iar pe 2 – 3 septembrie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C.

Afișarea rezultatelor la probele scrise ale Bacalaureatului va fi pe 3 septembrie (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în aceeaşi zi (orele 12:00 – 16:00).

În perioada 3 – 6 septembrie 2019 se vor soluţiona contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 7 septembrie 2019.

De menţionat este că lista unităţilor arondate fiecărui centru de examen se află afişată pe site-ul ISJ Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de