Dan Barna: O perspectivă de Românie sănătoasă este ca în turul al doilea al alegerilor prezidențiale să intre candidatul PNL și al USR-PLUS. Dacă România va decide că pentru turul doi Viorica Dăncilă este obțiunea de viitor, nu putem decât să respectăm această decizie


Intră acum și în grupul de

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Suceava, că perspectiva ca în turul doi al alegerilor prezidențiale România să aibă de ales între candidatul PNL și candidatul USR-PLUS este o perspectivă de Românie sănătoasă, care poate alege scenarii de dezvoltare.

„Dacă PSD după trei ani în care a ținut România pe loc și aproape ne-a scos din Europa nu va fi sancționat e electorat înseamnă că nu suntem pe direcția bună. Dar 26 mai tocmai asta a arătat că oamenii au înțeles că nu mai putem continua în vechea poveste cu frici, cu sperieturi”, a spus Barna.

El a adăugat că oamenii încep să înțeleagă și deschiderea spre Europa, iar conștientizarea faptului că România este o țară europeană a coborât în toată societatea și nu mai este o discuție între elitele universitare.

„Este un guvern pe final de mandat, un guvern de care România trebuie să scape cât mai repede. E cineva în sală care mai are vreo speranță, vreo așteptare de la guvernul PSD actual? Este un guvern care se chinuie disperat să supraviețuiască”, a spus Barna.

Liderul USR crede că dacă România va decide că pentru turul doi Viorica Dăncilă este obțiunea de viitor nu poate decât să respecte această decizie pentru că, până la urmă, electoratul este cel care are întotdeauna dreptate.

”Eu sunt foarte sigur că mesajul nostru, mesajul Alianței USR-PLUS și mesajul meu de candidat al acestei alianțe va fi înțeles. Oamenii au nevoie de schimbare și de speranță este ceea ce suntem noi în momentul de față”, a conchis Dan Barna. (T.B.)


Intră acum și în grupul de