„Simfonii de Toamnă” 2019 la Suceava- un regal de muzică clasică susținut de Filarmonica Națională din Chișinău, alături de cor și corpul de balet. Clubul Rotary Suceava-Bucovina: Sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă


Intră acum și în grupul de

Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA va organiza luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 19:00, a opta ediție a evenimentului cultural SIMFONII DE TOAMNĂ.

Anul acesta, sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă în compania renumiților artiști de la FILARMONICA NAȚIONALĂ ”S. LUNCHEVICI” din CHIȘINĂU dirijor Mihai Agafița, CAPELA CORALĂ DOINA dirijor Ilona Stepan, CORPUL DE DANS, soliștii Tatiana Costiuc (soprana), Igor Turcan (tenor), Marin Gheraș (nai), Eugen Negruță (acordeon) artiști care vor intrepreta arii celebre de muzică clasică.

Spre mijlocul primei luni de toamnă, orașul Suceava va vibra pentru câteva ore, iar orchestra, corul și corpul de balet vor reuni 120 de artiști de elită. Concertul extraordinar va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei, accesul făcându-se doar pe baza de invitație, începând cu ora 18.00.

„Dăruiți comunității împreună cu Rotary” este mesajul cu care membrii Clubului derulează acest proiect și în 2019, după extraordinarele ecouri ale primelor șapte ediții ale evenimentului.

Organizarea regalului de muzică clasică la Suceava SIMFONII DE TOAMNĂ, ediția a opta,  va fi posibilă datorită partenerilor care ni s-au alăturat în eveniment, alături de aceștia, proiectul fiind susținut de nume importante din mediul de afaceri local, de autoritățile locale și județene și de mass-media.

Primele șapte ediții ale evenimentului au adus pe scenă artiștii de la Filarmonica din Botoșani în 2012 și 2014, de la Opera Națională Română din Iași în 2013, 2016 și 2018, de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișînău în anul 2015 și de la Filarmonica George Enescu din Iași în 2017.

„Acest eveniment a ajuns de la statutul de proiect la statutul de eveniment datorită superbului public, datorită sucevenilor care s-au regăsit în ceea ce am adus pe scenă și ne-au determinat să fim mai buni cu fiecare an ce trece. Această este normalitatea spre care ne îndreptăm și pe care ne-o dorim la noi acasă, în Suceava”, se arată în comunicatul organizatorilor. 

DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

Totodată, Club Rotary Suceava-Bucovina arată că se bucură foarte mult că toamna la Suceava este acum asociată cu Simfoniile de Toamnă.

„Trăim cu convingerea că oricât de mult am încerca să facem pentru comunitatea din Suceava, nu este suficient, această merită întotdeauna mai mult decât ceea ce putem noi face”, mai anunță organizatorii care mulțumesc pentru susținere sucevenilor.

Clubul Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității.  

Precizăm că organizarea evenimentului este realizată de președintele 2019-2020 Rotary Club Suceava Bucovina, Eugen Scriban, și managerul de proiect,Dan Ioan Cușnir.  (N.B.)                                                                                    


Intră acum și în grupul de