Expoziţia Naţională de Carte Humanitas, în premieră suceveană


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava găzduieşte în holul de la etaj, de joi şi până duminică, Ediţia de primăvară a Expoziţiei Naţionale de Carte „Humanitas” unde pot fi găsite sute de titluri de carte ale acestei edituri, unele abia scoase de sub tipar.

Programul Grupului Humanitas a debutat în luna decembrie a anului trecut, cu ediţia de iarnă de la Iaşi, continuată apoi la Bacău şi Piatra Neamţ. Ediţia de primăvară a început în luna martie la Iaşi, a urmat apoi Galaţi şi Brăila, în aprilie, ajungând acum la Suceava. “Este un program complex, conceput să se desfăşoare în 4 ediţii anuale, corespunzând anotimpurilor, în oraşele capitală de judeţ. Proiectul are două componente, una de târg şi o componentă culturală, care constă în lansări de carte, întâlniri ale unor personalităţi cu cititorii, de exemplu la ediţia viitoare de la Suceava vine Liiceanu, şi găzduirea unor evenimente culturale locale. Sunt în expoziţie în jur de 600 titluri, producţii editoriale din 2008-2009”, a precizat reprezentantul Grupului Humanitas, Mirel Cană.

Expoziţia Humanitas reprezintă o premieră pentru Suceava, dar şi pentru Biblioteca Bucovinei, care n-a mai găzduit până acum un târg de carte nouă cu vânzare, spune directorul instituţiei, Gabriel Cărăbuş. „Sperăm ca de acum să aibă loc anual şi lumea să se obişnuiască să vină aici să cumpere”, a menţionat Gabriel Cărăbuş.

În expoziţie există carte pentru toate gusturile şi pretenţiile, toate preţurile având o reducere de circa 10%, la fel ca şi seturile de cărţi. Aducerea proiectului la Suceava a fost posibilă prin relaţia de colaborare dintre Humanitas şi Universitatea Suceava, mai exact prin conf. univ. dr. Sabina Fânaru, care a ajutat la găsirea unui spaţiu şi nu numai. „M-am ocupat de găsirea unor persoane care să facă prezentări de carte. E important că toate titlurile din expoziţie sunt foarte calde, încă nici nu au pătruns în librării, fiind scoase direct din tipografie”, a spus Sabina Fânaru.


Intră acum și în grupul de