“Zilele curăţeniei de primăvară Coca-Cola ”, în Dorna Candrenilor


Intră acum și în grupul de

Sistemul Coca-Cola România organizează sâmbătă, 16 mai 2009, o amplă acţiune de ecologizare a malurilor apelor din Bazinul Dornelor, pe o distanţă de peste 20 Km.

Peste 400 de elevi, angajaţi, locuitori ai comunitătii locale şi reprezentanţi ai autorităţilor vor curăţa malurile râurilor: Tesna şi Bancu – comuna Coşna, ale pârâului Negrişoara şi a râului Dorna pe întreg teritoriul comunei Dorna Candrenilor până aproape de centrul oraşului Vatra Dornei. De asemenea, pe malurile acestor râuri vor fi montate plăcuţe ce îndeamnă la respectarea şi protejarea apelor ecologizate. Patrula Eco – Power Eco a Grupului Şcolar Agricol Dorna Candrenilor şi-a luat angajamentul, pentru restul anului 2009, de a veghea şi de a acţiona în scopul păstrării râului Dorna curat, pe teritoriul comunei Dorna Candrenilor.

Voluntari pentru o zi vor fi elevii eco-şcolilor: Grupul Şcolar Agricol Dorna Candrenilor şi Liceului Ion Luca – Vatra Dornei, elevii „Şcolii cu clasele I-VIII” Coşna, angajaţi ai Coca-Cola HBC Romania de la fabricile Floreni şi Poiana Negri, angajaţi ai primăriilor implicate, precum şi un grup de voluntari de la Asociaţia Tăsuleasa Social.

Sub denumirea de „Zilele curăţeniei de primăvară Coca-Cola ”, programul se desfăşoară pentru al cincilea an consecutiv, în parteneriat cu Primăria Dorna Candrenilor , cu sprijinul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Suceava şi a Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava. În acest an, s-au alăturat ca noi parteneri Primăria comunei Coşna sşi Primăria Municipiului Vatra Dornei.

„Curăţarea malurilor râurilor din Dorna Candrenilor, zonă protejată ecologic, unde Sistemul Coca-Cola deţine 2 fabrici de îmbuteliere a apelor minerale, este o formă de respectare a angajamentului nostru faţă de protejarea mediului şi a resurselor naturale. Noi credem cu tărie că ceea ce este bun pentru angajaţii noştri, pentru comunităţile în care lucrăm şi pentru mediul înconjurător este benefic şi pentru activitatea noastră. Suntem responsabili faţă de resursele naturale şi în special faţă de apă, deoarece pe calitatea ei se bazează întregul Sistem Coca-Cola”, declară Călin Drăgan, director general al Coca-Cola HBC România.


Intră acum și în grupul de