Concursul naţional de Critică Literară “Mihai Iordache”, ediţia a IV-a


Intră acum și în grupul de

La Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera”, sâmbătă, la ora 9:30, va avea loc ediţia a IV-a a Concursului naţional de Critică Literară “Mihai Iordache”. Tot la bibliotecă, sub genericul “Scriitori şi critici după ’90”, va avea loc o prezentare a relaţiei dintre scriitorii şi criticii literari de după Revoluţie, realizată de juriul acestei etape, precum şi o prezentare a activităţii de jurizare a recenziilor, realizată de membrii juriului de la etapa preliminară – Claudia Costin, de la Universitatea Suceava, Eleonora Bulboacă, inspector IŞJ şi Liviu Clement, redactor-şef al cotidianului “Crai nou”.

Concursul propriu-zis începe la 11.30, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, iniţiatorul de altfel al competiţiei, când are loc proba scrisă a etapei finale, ce constă în interpretarea critică a unui text la prima vedere, timp în care membrii juriului vor face o excursie la Mănăstirea Humorului.

Juriul aceste ediţii este format din prof. Paul Aretzu, de la Caracal, Bogdan Creţu, critic literar din Iaşi, şi prof. Aurel Buzincu, de la universitatea suceveană, totodată directorul Direcţiei de Cultură Suceava. Festivitatea de premiere se va desfăşura în aceeaşi zi, la ora 18.30, în aula colegiului menţionat şi va fi urmată de o serată literară.

Cei 20 de finalişti care au trecut de prima etapă sunt elevi de la licee din Bacău, Bucureşti, Iaşi, Buzău, Piatra Neamţ, Târgovişte, Târgu Mureş, Brăila şi Suceava.
Din Suceava la etapa finală s-au calificat trei eleve de la Colegiul „Petru Rareş”: Clara Căşuneanu şi Dumitriţa Roşioru clasa a IX-a şi Anamaria Tătaru clasa a XI-a.


Intră acum și în grupul de