ARCA va premia cel mai “rezistent” aeromodel planor, construit din hârtie, cu 10 000 Euro


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) îi provoacă pe tineri, motivându-i financiar cu un premiu de 10 000 Euro, să realizeze un aeromodel planor construit exclusiv din hârtie, carton şi adeziv.

Pentru a câştiga marele premiu al concursului, premiul ZECE, o echipă formată din unul sau mai mulţi membri cu vârsta până în 18 ani, coordonaţi de un membru/însoţitor adult, trebuie să proiecteze, să construiască şi să lanseze în cadrul sesiunilor de zbor aeromodelul planor.
Sesiunile de zbor vor fi organizate de asociaţia ARCA începând cu data de 17 iunie 2010.

Competiţia va fi câştigată de echipa al cărei aparat de zbor va pluti cel mai mult timp în aer. Această manifestare-concurs are un character educaţional şi comemorează împlinirea a 100 de ani de la primul zbor efectuat în ţară de un roman, Aurel Vlaicu, cu un aparat de zbor românesc.

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică este o organizaţie non-guvernamentală, lider naţional în domeniul cercetării aerospaţiale.
ARCA a dezvoltat două mari programe: “Demonstrator” şi “Stabilo”. Racheta “Demonstrator 2B” echipată cu primul motor rachetă din lume din materiale reutilizabile. Aceasta a fost lansată cu succes, la data de 9 septembrie 2004, de la Baza Forţelor Aeriene de la Capul Midia.
“Stabilo” este un vehicul rachetă în două trepte care a executat două zboruri. Prima treaptă este cel mai mare balon solar din lume, iar a doua treaptă este un vehicul rachetă pilotat.

Echipele dornice să intre în competiţie şi să câştige cei 10 000 Euro găsesc detalii despre concurs pe site-ul www.competiţiazece.ro.


Intră acum și în grupul de