228 de buletine de vot găsite în plus într-o urnă la o secţie de votare din Preuteşti încaieră PSD cu PD-L


Intră acum și în grupul de

O fraudă electorală constatată de reprezentanţii Biroului Electiral Judeţean Suceava la o secţie de votare din comuna suceveană Preuteşti, care a fost generată de o sesizare a organizaţiei judeţene Suceava a PSD este investigată în aceste zile de poliţişti după ce s-a stabilit că au fost introduse în urnă cu 228 de buletine de vot mai multe decât numărul de alegători din secţie, înregistraţi în mod oficial pe listele de votare permanente dar şi cele suplimentare.

Preşedintele PSD Suceava, senatorul de Fălticeni, Gavril Mîrza, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută de faţă cu cei doi candidaţi suceveni prezenţi pe lista pentru Parlamentul European, Ioan Corjuc şi Cristian Şologon, că duminică seara, reprezentanţii PSD din secţiile de votare din Preuteşti l-au informat că erau presaţi, prin diferite mijloace, să părăsească secţia de votare.

Din acest motiv unul dintre candidaţii PSD pentru Parlamentul European, Ioan Corjuc, a mers în zonă, iar când a ajuns la secţia nr. 421 din Preuteşti, nu i s-a permis accesul deşi, conform legii are dreptul de a asista la numărarea voturilor. Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, Ioan Corjuc a sesizat Poliţia şi, urmare a acestei intervenţii, i s-a permis intrarea în secţie, conform legii.

„Când a intrat a observat că în urnă erau fişicuri de buletine de vot neîmpăturite, pe care se vedea ştampila de vot pentru PD-L. A anunţat Biroul Electoral Judeţean şi Poliţia, care au trimis câte doi reprezentanţi pentru verificări”, a explicat Gavril Mîrza. În urma verificărilor a reieşit că la secţia de votare 421 din Preuteşti au votat 515 persoane din care 476 de persoane înscrise pe listele permanente şi alte 39 au votat pe liste suplimentare, dar că la numărătoare au fost găsite, însă, 743 de buletine de vot, cu 228 de buletine de vot în plus.

Candidatul PSD pentru PE, Ioan Corjuc a spus că l-a văzut pe preşedintele secţiei de votare în timp ce semna pe lista de prezenţă în locul unor alegători şi că l-a oprit pe acesta să mai semneze în locul altor persoane. Reprezentanţii BEJ au întocmit o notă de constatare, semnată şi de membrii secţiei de votare, după care a fost informat despre această situaţie Biroul Electoral Central.

„Aşteptăm ca instituţiile abilitate să-şi facă datoria şi să decidă dacă se anulează alegerile la secţia 421 sau la toate secţiile din această comună deoarece avem sesizări că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alte secţii”, a spus cu determinare senatorul Gavril Mîrza. El a mai declarat că Poliţia mai face cercetări şi în Rădăuţi cu privire la o sserie de suspiciuni de vot multiplu la o secţie de votare aflată la marginea oraşului, dar şi privind organizarea unei tombole în ziua alegerilor, de către un radio local, cu premii în bani pentru cei care mergeau la vot şi făceau apoi dovada faptului că au votat.


Intră acum și în grupul de