PSD susţine că are şanse mult mai mari ca PDL să obţină un comisar european cu sarcini serioase


Intră acum și în grupul de

Lupta pentru desemnarea comisarilor europeni este mare în toate cele 27 de state membre ale UE, iar poziţionarea PSD în grupul PES ar putea fi un avantaj considerabil pentru ca România să obţină un portofoliu cu răspunderi mari. Acesta este punctul de vedere al deputatului PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, care a fost europarlamentar în mandatul trecut.

El a declarat presei că România ar trebui să obţină în viitoare structură a Comisiei Europene un portofoliu în conformitate cu statutul de a şaptea putere de vot în Parlamentul European. Parlamentarul sucevean a mai spus că, în aceste condiţii, PD-L, care are o pondere de zece mandate din cele 270 de mandate ale PPE ar avea şanse mult mai mici să obţină un portofoliu cu responsabilităţi mari, în comparaţie cu PSD care are o pondere de 11 mandate din cele 170 deţinute de grupul politic al PES.

„Bătălia e foarte mare în toate cele 27 de state, dar poziţionarea PSD în grupul PES ar putea fi un avantaj pentru România. Depinde de premier şi de preşedinte dacă înţeleg acest lucru”, a ţinut să remarce Cătălin Nechifor.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, fost prim-ministru demisionar al actualului guvern, a declarat la începutul săptămânii că doar preşedintele şi premierul au “rolul decisiv” în desemnarea comisarului european din partea României. Prim-vicepreşedintele PD-L a ţinut să menţioneze că, indiferent de discuţiile pe această temă, este încă neclară soarta Comisiei Europene, pentru că aceasta depinde de aprobarea sau respingerea Tratatului de la Lisabona.


Intră acum și în grupul de