Sucevenii, transpuşi într-un veac al luxului şi eleganţei


Intră acum și în grupul de

Parterul mall-ului sucevean “Iulius Mall” a fost înfrumuseţat, vineri, cu 16 maşini-bijuterii de epocă, 10 motociclete şi un velociped. Această preţioasă expoziţie, care aduce în prezent luxul şi eleganţa începutului de secol XX, este prilejuită de prima ediţie a “Festivalului Maşinilor de Epocă”, care se desfăşoară la Suceava, în intervalul 19-21 iunie a.c.

Maşinile prezentate în cadrul acestui festival reprezintă proprietatea Clubului “Vach” din Ungaria. Acest club a fost fondat în anul 2001 şi are 24 de membri. În cadrul conferinţei de presă care a avut loc vineri, începând cu ora 11:00, preşedintele Clubului, Kalmar Tamas şi secretarul, Sagy Endre, au declarat că, în prezent, Clubul Auto “Vach” deţine aproximativ 100 de maşini şi 150 de motociclete, fabricate între anii 1902-1963.

Ajutaţi de translatorul Mandoky Attila, membrii Clubului au explicat că sucevenii au ocazia să vadă, în incinta mall-ului, şi cea mai “bătrână” maşină, fabricată în anul 1903, şi motocicletă, fabricată în anul 1902, care se află în proprietatea Clubului.
Prezent la eveniment, managerul Iulius Mall, Eduard Marcu, s-a arătat încântat de modul în care a demarat acest eveniment, inedit pentru Suceava, şi fascinat, deopotrivă, de frumuseţea “bătrânelor doamne” ale automobilismului.

Ambianţa creată de maşinile de epocă, ce stau frumos aranjate la parterul complexului sucevean, este întregită şi de frumoasele hostesse care poartă rochii de epocă. Sucevenii pasionaţi de automobile vechi şi fete frumoase pot admira pe parcursul întregului weekend maşinile expuse; curioşii care vor să afle detalii tehnice şi istoria maşinilor vor fi informaţi chiar de reprezentanţii Clubului “Vach”, iar cei dornici să imortalizeze momentele petrecute alături de aceste “bijuterii” ale autobilismului pot chiar să se fotografieze alături de tinerele hostesse.

Printre piesele de colecţie care asigură “deliciul” sucevenilor se numără: Opel Torpedo fabricat în anul 1910, Fiat Wien Dolomit fabricat în anul 1910, Rolls Royce Open Tourer din anul 1935, Mercedes 10/40/65 din anul 1922, Jaguar E-Type Cabrio fabricat în anul 1969, De Dion din anul 1912, Bugatti din anul 1927 etc.

Printre modelele de motociclete expuse, în număr de 10, sucevenii pot admira: Indian din anul 1913, Laurin&Klement fabricată în anul 1902 etc.


Intră acum și în grupul de