Artiştii plastici amatori din judeţ au deschis oficial manifestările dedicate „Zilelor Sucevei”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost prezent miercuri la vernisajul expoziţiei artiştilor plastici amatori din judeţ, găzduită de Primăria suceveană. Aşa cum a declarat însuşi edilul Sucevei în debutul evenimentului, această expoziţie a marcat deschiderea oficială a manifestărilor dedicate “Zilelor Sucevei”.

După ce a făcut o scurtă prezentare a programului de anul acesta, Ion Lungu i-a felicitat pe expozanţi şi i-a dat cuvântul profesoarei Viorica Moruz de la Şcoala Populară de Arte “Ion Irimescu” Suceava. Aceasta a vernisat expoziţia care cuprinde aproximativ 50 de lucrări de grafică, sculptură, pictură decorativă şi artă decorativă.

Viorica Moruz a apreciat lucrările artiştilor expozanţi ca fiind “exprimări ale frumosului, din perspectiva unui suflet bucovinean”. Aceasta a mai adăugat că în scurt timp artiştii amatori se pot alătura artiştilor profesionişti datorită talentului cu care creează şi pun pe pânză “arta”.

La rândul lor, expozanţii au declarat că încearcă, prin intermediul lucrărilor lor, să participe alături de mulţi alţi creatori de artă la promovarea imaginii şi frumuseţii Bucovinei.

Primăria municipiului Suceava găzduieşte în această perioadă expoziţia intitulată “Salonul de primăvară al artiştilor plastici amatori din judeţ” care prezintă lucrările tinerilor absolvenţi ai Şcolii Populare de Artă precum şi a câtorva artişti amatori din Humor, Rădăuţi, Vatra Dornei, Siret, Fălticeni, Suceava.


Intră acum și în grupul de