Nord Arena a organizat un inedit concurs de skandenberg printre deţinuţii de la Penitenciarul Botoşani


Intră acum și în grupul de

Cu doar câteva zile înaintea sărbătorii Sfinţilor Petru şi Pavel, ocrotitorii penitenciarelor din România, Clubul Sportiv Nord Arena şi Penitenciarul Botoşani au organizat un inedit concurs de skandenberg între deţinuţii din judeţul vecin, aceasta fiind prima acţiune organizată de Nord Arena în afara graniţelor judeţului Suceava.

Peste 50 de deţinuţi au participat la acest concurs, care s-a desfăşurat pe două categorii de greutate, sub 80 de kilograme şi peste 80 de kilograme. Invitatul special al concursului a fost multiplul campion naţional Adrian Pâslariu, care s-a declarat impresionat de atmosfera şi condiţiile în care s-a disputat competiţia.

Concursul a readus spiritul de competiţie între deţinuţi şi i-a făcut pe aceştia să uite pentru câteva ore de problemele cotidiene.

La categoria sub 80 de kilograme, favoritul numărul unu a fost Bozu Lucian, campion naţional în 2007 la categoriile 60 şi 65 de kilograme. Acesta şi-a surclasat pe rând toţi adversarii, niciunul nereuşind să reziste mai mult de o secundă. Lucian Bozu a precizat la finalul concursului că peste 6 luni, când va fi eliberat, are de gând să-şi reia activitatea sportivă şi de ce nu, să redevină campion naţional la categoria sa de greutate. Lucian Bozu l-a învins în finală pe Sorin Azulufei iar pe locul trei s-a clasat Robert Barica, un concurent care, după ce va fi eliberat are şanse mari să fie legitimat la Clubul Sportiv Nord Arena.

La categoria grea, peste 80 de kilograme, Ion Chibac (41 de ani) şi-a surclasat net toţi adversarii. Cel poreclit „Omul de la spălătorie”, deşi nu are un fizic impresionant, a reuşit să-i doboare pe rând pe toţi colegii de penitenţă. În finală el l-a învins pe Marcel Ciubotariu, poreclit „Pelicanul”, iar pe locul trei s-a clasat Vasile Costea.

Constantin Alexa: „Mă bucur că am reuşit să organizăm această acţiune. Am tot respectul pentru cei care au participat azi la concursul de skandenberg. Toţi au dovedit un fair-play deosebit şi sper că în viitor vom mai organiza şi alte concursuri în acest penitenciar.

Înaintea festivităţii de premire, multiplul campion naţional Adrian Pâslariu a făcut o demonstraţie de forţă cu cei care au avut curajul să-l înfrunte, niciunul dintre deţinuţi nereuşind să-l doboare pe acesta. „ A fost un concurs benefic atât pentru clubul de care eu aparţin, Nord Arena, cât şi pentru cei de aici. Sperăm că am reuşit să le descreţim cât de cât frunţile. Am fost plăcut impresionat de atmosfera de fair-play care a dominat concursul şi sper să revin şi cu alte ocazii. Am văzut în acest penitenciar câţiva potenţiali sportivi care cred că ar putea face faţă cu brio la o competiţie de profesionişti”, a declarat Adrian Pâslariu.

Preşedintele CS Nord Arena Suceava, Constantin Alexa a precizat că clubul pe care îl conduce va continua să promoveze sporturile mai puţin mediatizate. În toamnă, Nord Arena va organiza la Suceava un nou concurs de skandenberg, care va fi de această dată unul internaţional. De la evenimentul din luna octombrie nu va lipsi multiplul campion mondial Ion „Iron”Oncescu.

În afara acestui concurs de skandenberg, Suceava, prin CS Nord Arena va intra şi într-un circuit al concursurilor de oameni puternici, alături de Iaşi, Cluj şi Timişoara.


Intră acum și în grupul de