Țara Dornelor lansează în Ajun de Crăciun un clip de promovare ecoturistică

În ajun de Crăciun, s-a lansat oficial trailerul filmului „Tărâmul Uriașilor”, prin care sunt promovate cele mai valoroase bogății naturale, umane și culturale ale destinației de ecoturism Țara Dornelor, un loc al tihnei, al naturii veșnic verde, al tradiției, și al izvoarelor cu ape minerale.

Filmul integral, care va fi lansat vineri, 27 decembrie a.c., este parte a campaniei „Săptămânile ecoturistice ale României 7 filme, în 7 săptămâni”, demarată de Asociația de Ecoturism din România (AER) și Fundația pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar oferit de Romanian-American Foundation. Este una dintre inițiativele acestora de a pune în valoare, la nivel mondial, șapte destinații ecoturistice din România.

https://www.youtube.com/watch?v=FJw3jvOLgtY

Filmele celor 7 eco-destinații poartă semnătura lui Mihai Moiceanu, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de natură din România, și pot fi urmărite doar pe canalul de YouTube Descoperă Eco România/Discover Eco Romania.  În Țara Dornelor,  destinația de ecoturism a Bucovinei, filmările realizate în vara acestui an au fost coordonate de către Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) cu sprijinul partenerilor și voluntarilor locali.

De la debutul campaniei și până în prezent, eco-destinațiile: Țara Hațegului – Retezat, Ținutul Zimbrului, Eco Maramureș, Băile Tușnad și Țara Dornelor și-au făcut cunoscute, prin imagini spectaculoase, frumusețile naturale, culturale și umane ale acestor locuri de poveste. Până în luna ianuarie 2020, Pădurea Craiului și Colinele Transilvaniei vor aduce mai aproape de cei interesați bogăția și frumusețea României autentice.

Demersul de promovare a Țării Dornelor prin intermediul acestor filme este susținut și de partenerii locali ai Asociației de Ecoturism Țara Dornelor (AETD). Casa de Cultură Platon Pardău din Vatra Dornei este primul partener care va facilita, în perioada imediat următoare, difuzarea acestor filme în cadrul evenimentelor culturale pe care le organizează.

Dintre partenerii instituționali care au sprijinit acest demers pe durata filmărilor, amintim: Centrul de Informare Turistică și Salvamont Vatra Dornei, Vatra Dornei Tineret (VDT), Asociația Salvatorilor Montani, filiala Vatra Dornei, Primăria Ciocănești, Turism Ecvestru – Călare prin Călimani, Stâna Turistică Telescaun Vatra Dornei, Muzeul Ouălor Încondeiate – Ciocănești.

loading...