Demonstraţie de ciclism TRIAL şi multă adrenalină, la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Iubitorii de adrenalină şi cultură urbană vor avea parte duminică, 9 august, de o demonstraţie de ciclism TRIAL, care se va desfăşura în parcarea Shopping City Suceava, începând cu ora 14:00.
Trei ciclişti români cu premii câştigate la competiţii naţionale vor ţine publicul în suspans cu evoluţii spectaculoase pe două roţi. Cicliştii îşi vor demonstra îndemânarea pe un traseu special, cu rampe, tuburi, tamburi şi alte denivelări şi obstacole. Organizatorii vor instala şi porţiuni de traseu de dificultate mică pe care îşi pot încerca aptitudinile şi cicliştii amatori.

Evenimentul este organizat de Salvamont Vatra Dornei în parteneriat cu Shopping City Suceava şi va avea loc cu exact o săptămână înainte de festivalul naţional de ciclism montan „DownHill Dorna Xtrem 4”, care se desfăşoară în perioada 13-16 august 2009, la Vatra Dornei.

“Dorna Xtrem a însemnat o explozie a iubitorilor de ciclism montan şi urban în Vatra Dornei. Pentru noi, Dorna Xtrem inseamnă trei zile de concentrare, adrenalină şi emoţie în ceea ce a devenit unul dintre cele mai mari festivaluri de acest gen din România şi singurul arbitrat de Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon. Ne dorim să aducem acelaşi spirit şi tinerilor suceveni, motiv pentru care am iniţiat evenimentul de TRIAL împreună cu principalul nostru partener, Shopping City Suceava”, a declarat Petru Ariciuc de la serviciul de salvamont Suceava, promotor al festivalului Dorna Xtrem.

Pentru a asigura o atmosferă pe măsura adrenalinei consumate, în timpul evenimentului vor fi proiectate pe ecrane din interiorul Galeriei Shopping City Suceava imagini şi filme de la ediţiile precedente ale festivalului „Dorna Xtrem” cât şi alte competiţii naţionale de ciclism montan şi urban.

Ciclismul TRIAL a derivat din ciclismul montan şi constă în abordarea cu îndemânare de înaltă precizie a unor obstacole naturale sau construite de om fără ca picioarele ciclistului să atingă pământul. Sport la origine spaniol, presupune salturi, întoarceri în aer, urcarea diferitor obstacole şi manevrarea bicicletei în condiţii dificile de echilibru.

Festivalul Naţional de ciclism montan downhill „Dorna Xtrem”, aflat la a patra ediţie, are loc în fiecare an în jurul datei de 15 august, ziua naţională a salvamontiştilor. Peste 100 de participanţi din toată ţara se întrec pe un traseu de aproximativ 2km de dificultate medie şi ridicată.


Intră acum și în grupul de