„Afaceri mici pentru un viitor verde”


Intră acum și în grupul de

În perioada 07 – 09 August 2009, AREAS (Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava) în parteneriat cu Asociaţia ARIN Brăila si Fundaţia Activity Reşita, organizează, la Pensiunea Vânătorul din Vatra Dornei, un seminar cu tema „Afaceri mici, pentru un viitor verde” , unde sunt invitaţi tineri antreprenori din mediul rural şi din jurul ariilor protejate din judeţul Suceava.

Printre temele care se vor aborda se numără: problemele de mediu în contextul dezvoltării economice – provocări; de la economia bazată pe cunoaştere, la zonele sărace – paradoxuri în cadrul Uniunii Europene; este România capabilă să absoarbă fondurile europene?; conceptul de „afaceri verzi” – oportunităţi, provocări; tendinţe în dezvoltarea carierei în România anului 2009.

Seminarul va debuta cu o masă rotundă unde sunt invitaţi reprezentanti ai APL, Administraţiei Parcului Naţional Călimani, APM Suceava, ONG-urilor, şcolilor şi ai mass-mediei locale.

Activităţile fac parte din linia mai veche a ARIN de a „împăca” dezvoltarea economică cu grija faţă de natură, linie începută în 2004 prin proiectul „Eco-Job”. Astfel, promotorul proiectului la nivel naţional este Asociaţia ARIN şi este finanţat de Mecanismul de Finanţare al Spaţiului Economic European (SEE).


Intră acum și în grupul de