Eliminarea opţiunii pentru sport la Bac, o lovitură dată absolvenţilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Noul tip de examen de Bacalaureat nu va mai conţine în aria de opţiuni şi sportul, ceea ce va fi o mare lovitură dată absolvenţilor de liceu suceveni, în condiţiile în care jumătate dintre cei înscrişi la examen optau pentru educaţie fizică.

La sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, proba F, toţi cei 6.555 înscrişi s-au prezentat la examen dintre aceştia 3.217 candidaţi susţinând examenul la educaţie fizică şi sport, iar 3.338 la alte discipline, scris.

Această probă era optată în mod special, pentru că elevii nu trebuie să înveţe. Totuşi, ea s-a dovedit a fi periculoasă pentru candidaţi. Aproape în fiecare an s-a înregistrat câte un incident, mai mic sau mai mare. La fel s-a întâmplat şi la sesiune din această vară, la Centrul de Examen Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava unde, la proba 1 de atletism, aruncarea greutăţii, în timpul încălzirii, un candidat, după aruncarea greutăţii, nu a respectat precizările comisiei de a se plasa în locul indicat pentru aşteptarea începerii probei, deplasându-se către locul în care a căzut greutatea, pentru a verifica rezultatul. În acest timp, un alt elev a aruncat greutatea, lovindu-l la cap în dreptul obrazului drept.

Membrii comisiei, prezenţi la desfăşurarea probei au luat măsuri de acordare a primului ajutor, apelând la cadrul medical care asigura asistenţa pentru examen.

Candidatul a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean Suceava, fără a avea probleme deosebite, dar a rămas internat pentru investigaţii suplimentare de specialitate.

„În aceste condiţii, Comisia Judeţeană a informat M.E.C.I. şi a solicitat susţinerea probei la spital, în cursul după amiezii, cu subiect de rezervă la disciplina Geografie 2009, Europa – România – Uniunea Europeană, în acord cu propria opţiune”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman.

Acesta a mai adăugat că o comisie alcătuită din doi profesori supraveghetori şi un membru al comisiei Centrului de Examen de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” s-a deplasat la spital pentru asigurarea susţinerii probei de către candidat, în condiţii speciale, conform Metodologiei de examen.

Se pare că pe viitor, prin eliminarea acestei opţiunii, asemenea incidente nu se vor mai înregistra.


Intră acum și în grupul de