Pictorul german Manfred Jacob Vogt vede Europa în culori


Intră acum și în grupul de

“Am putea să ne gândim la o expoziţie cu tema –Culorile Bucovinei-“, a propus preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la vernisajul expoziţiei pictorului german Manfred Jacob Vogt, care a avut loc sâmbătă, începând cu ora 16:00, la Muzeul de Istorie din Suceava.

La deschiderea expoziţiei au fost prezenţi şi preşedintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichart, vicepreşedintele regiunii franceze Mayenne, Jean Marc Alain şi directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu.

Sprijinită financiar de regiunea Schwaben, expoziţia este compusă din 33 picturi ce cuprind combinaţii din culorile şi stemele steagurilor ţărilor europene şi 39 de fotografii.

Potrivit directorului Complexului Muzeal, Emil Ursu, “pictorul german propune publicului iubitor de artă un parcurs expoziţional inedit, un drum de la figurativ la abstract, de la culorile normale la culorile naturale, recoltate din toate zonele Europei”.

Preşedintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichart, s-a arătat încântat de organizarea acestei expoziţii la Suceava, menţionând că acest schimb de artă şi de cultură între cele două regiuni partenere, Schwaben şi Suceava, ajută la stabilirea şi consolidarea unor legături între comunităţi.

Gheorghe Flutur a văzut în expoziţia pictorului german “un omagiu pentru artiştii care au pictat nestematele mănăstiri ale Bucovinei, folosind pigmenţi naturali”. După ce l-a felicitat pe pictor, preşedintele CJ Suceava a promis că şi Bucovina va fi prezentă în regiunea Schwaben cu un eveniment cultural.

La rândul său, pictorul Manfred Jacob Vogt a explicat că expoziţia este împărţită pe trei capitole şi că o parte este dedicată exclusiv Bucovinei. “Am făcut o cercetare pentru a descoperi o serie de pigmenţi aici şi voi realiza nişte picturi care vor trata complet Bucovina, folosind culori culese de aici”, a încheiat artistul.

Expoziţia “Culorile Europei” poate fi admirată de publicul sucevean timp de două luni, după care va pleca la Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de