Mănăstirea Putna şi-a sărbătorit hramul de praznicul „Adormirii Maicii Domnului”


Intră acum și în grupul de

ÎPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat sâmbătă, împreună cu un sobor de preoţi, slujba religioasă prilejuită de hramul mănăstirii Putna, la care au luat parte zeci de mii de credincioşi. Înaltul Ierarh a ţinut să remarce în cuvântul său importanţa deosebită a sărbătorii “Adormirea Maicii Domnului”, arătând că Ştefan cel Mare a închinat biserica în care este înmormântat, Maicii Domnului.

Printre cei prezenţi la slujbă s-au numărat şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan.

De remarcat este că la Putna au venit, sâmbătă, şi credincioşi din Ucraina sau Republica Moldova, iar o mare parte dintre cei care au sosit în localitate erau familii de români care lucrează în străinătate, în special în Italia şi Spania.

Câteva zeci de întreprinzătorii particulari şi-au etalat pe tarabe diferitele mărfuri, de la alimente, mici şi bere, pînă la vopseluri, îmbrăcăminte, încălţăminte şi artizanat, pe o lungime de un kilometru pe drumul principal care duce la mănăstire.

Din cauza aglomeraţiei, traficul rutier în zonă s-a efectuat cu dificultate, zeci de poliţişti fiind nevoiţi să dirijeze circulaţia pentru evitarea blocajelor.


Intră acum și în grupul de