Campanie gratuită de sterilizare a câinilor comunitari!


Intră acum și în grupul de

În perioada 14 – 27 septembrie a.c., primăria municipiului Suceava, în colaborare cu asociaţia “Proanima” şi fundaţia “Vier Pfoten”, organizează o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii comunitari. Acţiunea se va desfăşura în adăpostul pentru câini comunitari din Lunca Sucevei, care aparţine Primăriei şi unde îşi desfăşoară activitatea asociaţia “Proanima”.

Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, toţi cei implicaţi în organizarea campaniei contribuie la buna desfăşurare a acesteia. Astfel, primăria suportă cheltuielile de cazare, masă şi transport pentru medicul delegat de fundaţia “Vier Pfoten”, contribuind totodată cu activitatea medicală a doctorului şi tehnicianului veterinar al primăriei. Asociaţia “Proanima” contribuie prin activitatea medicală desfăşurată de dr. Cătălin Rusu şi suportă costul materialelor de sterilizat, medicamentelor şi eventualelor tratamente iar fundaţia “Vier Pfoten” asigură, pe lângă activitatea medicală a programului de sterilizare, materialele de uz veterinar şi medicamente.
Campania de sterilizare este gratuită, motiv pentru care municipalitatea face un apel către sucevenii deţinători de pisici sau căţei de rasă comună şi către cetăţenii care îngrijesc animalele de la bloc, să le ducă în adăpostul din Lunca Sucevei, în vederea sterilizării.

Animăluţele vor fi înapoiate persoanelor care le aduc în aceeaşi zi sau în cel mult 24 de ore, în cazul în care medicii veterinari consideră necesar ca acestea să rămână sub observaţie. Căţeii şi pisicile vor fi deparazitate, vaccinate antirabic şi identificate. Mai mult, pentru cazuri speciale, “Proanima” asigură transportul animalelor de la locaţia/domiciliul solicitantului până la adăpost şi înapoi.

Organizatorii estimează că în această perioadă, 14 – 27 septembrie a.c., vor fi sterilizaţi aproximativ 200 de căţei comunitari. Totodată, anunţă posibilitatea ca fundaţia “Vier Pfoten” să demareze, la începutul anului 2010, o campanie de sterilizare în masă, în care o echipă de 12 persoane să-şi aducă aportul, pentru o perioadă mai lunga de timp.

Pentru programări, sucevenilor le sunt puse la dispoziţie următoarele numere de telefon: 0745 971 398, 0743 575 255, 0745 800 063.


Intră acum și în grupul de