Elevii suceveni nu vor mai da teză cu subiect unic la geografie şi istorie


Intră acum și în grupul de

Elevii de clasa a opta vor intra în 2010 la liceu tot prin repartizare computerizată, însă se schimbă testele pe care le dau, pe baza cărora se stabileşte media de admitere. Mai exact, dispar testările la geografie sau istorie. Elevii suceveni de clasa a VIII-a au preferat de departe, în anul şcolar anterior, teza la geografie, unde au fost verificaţi 6.342, procentul de promovabilitate fiind de 98,66 la sută. Istoria, nu că nu ar fi interesantă, dar necesită memorarea a foarte multe date, a fost preferată de 1.824 elevi de clasa a VIII-a, ce s-au prezentat la susţinerea tezei, promovabilitatea fiind de 98,74 la sută.

În noua admitere, mediile care vor conta sunt următoarele: 50 la sută media claselor V-VIII, 25 la suta – teza cu subiect unic din clasa a şaptea, dată anul trecut şi 25 la sută evaluarea de tip internaţional pe care elevii o vor da la clasă, în timpul acestui an şcolar.

Acest test de tip internaţional va ţine cont de toate cunoştinţele dobândite de elev în gimnaziu, nu doar în clasa a opta, dar materiile vor fi doar română, limbă maternă şi matematică. Dispar astfel testările la geografie sau istorie.
Testarea tip internaţional vrea să demonstreze cunoştinţele practice şi aplicate ale elevului. De exemplu, la limba română va trebui să arate că ştie să comenteze un text sau să identifice genul din care face parte, iar la matematică – să rezolve probleme, în general extrase din viaţa de zi cu zi, pe baza teoremelor învăţate la clasă.

MEDIA CARE CONTEAZĂ LA ADMITEREA 2010
50% – media claselor V-VIII
25% – testarea de tip internaţional
25% – teza cu subiect unic dată în 2008-2009

CALENDARUL EXAMENELOR LA ADMITEREA 2010
limba română – 4 mai 2010
limba maternă – 6 mai 2010
matematică – 12 mai 2010


Intră acum și în grupul de