S-a dat startul la Targul de toamna „Produs in Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primul târg al produselor bucovinene, organizat în zona unui mall din municipiul Suceava, a fost inaugurat vineri, în jurul prânzului. Prezent la eveniment, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că produsele bucovinene sunt căutate, dar că trebuie mai mult promovate şi a salutat înfiinţarea Asociaţiei „Produs în Bucovina” care reuneşte câteva zeci de producători şi procesatori.

Potrivit şefului deliberativului judeţean, printr-o asociaţie, interesele producătorilor şi procesatorilor vor putea fi mai bine susţinute, adăugând că marile magazine au acum un partener de dialog pentru achiziţiona produse de pe piaţa bucovineană. Totodată, el a subliniat că Târgul „Produs în Bucovina” este mai puţin o manifestare festivă şi mai mult o oportunitate pentru suceveni să achiziţioneze produse proaspete direct de la producători.

Flutur a anunţat cu prilejul organizării acestui târg că în primăvara anului viitor, Parlamentul European va găzdui o expoziţie cu produse tradiţionale bucovinene.

La rândul său, europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan, a declarat că o expoziţie cu produse tradiţionale bucovinene va fi deschisă în Parlamentul European în perioada 12-16 aprilie 2010. El a arătat că în acest mod va fi promovată atât Bucovina ca destinaţie turistică, dar şi produsele locale, atât produsele bio cât şi cele tradiţionale.

„Bucovina are un potenţial semnificativ în Europa în ceea ce priveşte produsele bio care încă pot fi vândute la preţuri rezonabile şi care sunt foarte căutate pe piaţa UE. Ar trebui să exploatăm la maxim acest avantaj şi să promovăm cu mai mare intensitate producţia şi vânzarea acestora”, a spus Luhan.

Autenticitatea tradiţiei din Bucovina este una deja cunoscută în anumite zone sau regiuni ale UE, dar încă mai poate fi promovată ca atracţie turistică în Europa, a mai spus eurodeputatul sucevean.

La Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, organizat în incinta şi parcarea unui mall din municipiul Suceava, sunt prezentate diverse produse, de la roşii, ardei sau castraveţi până la brânzeturi, preparate din carne, păstrăv în cobză de cetină, dar şi produse meşteşugăreşti.


Intră acum și în grupul de