Cercetaşii suceveni organizează ediţia din acest an a Festivalului Luminii pe reţelele de socializare. Evenimentul se va desfăşura on line, timp de trei ore, în cursul serii de sâmbătă


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Centrului Local  “Ţara Fagilor” Suceava, Dorina Fărtăiş, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că cercetaşii suceveni organizează ediţia din acest an a Festivalului Luminii pe reţelele de socializare, evenimentul urmând să se desfăşoare on line, timp de trei ore, în cursul serii de sâmbătă.

“Aşa cum ne-au obişnuit, cercetaşii, de la cel mai mic la cel mai mare, vor să împartă tuturor „bucuria lucrurilor mărunte”, oferind astfel posibilitatea conectării la simplitate şi naturaleţe. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 mai, în intervalul orar 19-22, pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, pe pagina Festivalul Luminii 2020 Suceava. Timp de 3 ore vom face tot posibilul să devenim o comunitate vie, însufleţită de dorinţa de frumos”, se menţionează în comunicatul de presă.

Organizatorii precizează că evenimentul va debuta cu un atelier de confecţionare a unor cutiuţe realizate din hârtie reciclată, denumite gulguţe, care vor fi folosite în momentul aprinderii luminilor.

“Ne vom distra împreună cu mici provocări, jocuri, cântece, mesaje, reţete pentru deserturi; aceste momente vor fi intercalate, aşa că participanţii vor putea împărtăşi fotografii și impresii pe paginile festivalului. Astfel, fiecare dintre noi va avea șansa de a redeveni copil și de a descoperi că nu ne trebuie mult pentru a fi fericiți”, au declarat organizatorii evenimentului.

În comunicatul de presă se arată că aprinderea gulguțelor este prevăzută pentru ora 21.30 și se mizează pe o sincronizare a momentului.

“Oamenii vor avea nevoie de lumânări tip pastilă, iar cei care vor amplasa lumânările în curtea lor vor folosi puțin nisip sau pământ pentru stabilitatea gulguțelor. Totul se va petrece într-o atmosferă de linişte creată de aceste cutiuțe magice, luminate atât de flacăra lumânărilor, cât și de dorințele oamenilor, alături de speranțele tuturor într-o lume mai bună, în respect pentru pace și în recunoștință pentru frumuseţea vieţii.

Cercetașii au un vis mărunt! După acestă perioadă atât de dificilă își doresc mult ca în seara de 30 mai să fie aprinsă o gulguță în fiecare casă din Suceava.  Să se simtă în fiecare cartier căldura din inimile noastre prin geamurile iluminate, fiecare la el acasă, dar toți împreună, ca o adevărată comunitate. Sperăm ca acest Festival să fie pentru fiecare participant un puzzle de momente unice, cu o mare încărcătură emoțională, dar și o Seară a Viselor Împlinite!”, se mai precizează în comunicatul de presă


Intră acum și în grupul de