Expozitie dedicata Bucovinei, la Torino (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şefii Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional (DCCPCN) Suceava şi Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Daniel Hrenciuc şi Emil Ursu au fost invitaţi la Torino, Italia, de către Asociaţia „Bucovina” cu sediul la Torino, pentru a participa la expoziţia de fotografii dedicată culturii din Bucovina, deschisă deja la Mausoleul „Bela Rosin”, considerată „primul eveniment cultural prin excelenţă românesc”. Reprezentanţii mausoleului ce au găzduit expoziţia au spus că Bucovina este „un teritoriu minunat, dar necunoscut pentru noi, italienii”.

„Asociaţia Bucovina este un extrem de activă”, a afirmat şeful DCCPCN Suceava, Daniel Hrenciuc.

În noiembrie va avea loc de fapt o redeschidere a acestei expoziţii, de data asta la Villa Amoretti, ea fiind închisă oficial pe 27 septembrie. Organizatorii au decis să o prelungească cu două săptămâni, având în vedere că au fost mii de vizitatori până acum.

Au fost înregistraţi peste 3000 de vizitatori, numărul fiind considerat „semnificativ” deoarece programul de vizitare a fost de doar 2 ore. Simona Amariţei, preşedinta asociaţiei spune că sunt şi foarte multe solicitări din partea şcolilor.

„Această prezentare de artă, realizată cu sprijinul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava este o etapă importantă din cadrul unui proiect de colaborare italo-român care are ca scop promovarea culturii române în Peninsulă”, mai spun organizatorii.


Intră acum și în grupul de