Liviana Pinzaru – artista care a adus la ea acasa “o parte din China”


Intră acum și în grupul de

Ziua Internaţională a Republicii Populare Chineze, statul cu cea mai mare populaţie de pe glob şi al treilea ca suprafaţă, a fost sărbătorită la Iulius Mall Suceava printr-o expoziţie de grafică, a artistei sucevene Liviana Pînzaru. Evenimentul a fost organizat de mall-ul sucevean în parteneriat cu “Tonitza Art Group” şi Asociaţia Română de Prietenie cu Republica Populară Chineză, filiala Suceava.

Vernisarea expoziţiei, care cuprinde 20 de lucrări realizate în urma vizitei pe care artista a făcut-o în China, a avut loc joi, începând cu ora 18:00, la mall-ul sucevean.

La deschidere au luat parte membri ai Asociaţiei “Tonitza Art Group”, din care face parte şi Liviana Pînzaru, maestrul Mihai Pînzaru PIM, mentorul artistei, Adrian Graur, rectorul Universităţii sucevene “Ştefan cel Mare” şi membri ai Asociaţiei Române de Prietenie cu Republica Populară Chineză, filiala Suceava, dintre care îl amintim pe Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina.

Cei prezenţi la vernisaj s-au arătat încântaţi de faptul că Liviana Pînzaru, în urma excursiei în China, a adus acasă, în Suceava, o părticică din această extraordinară cultură şi civilizaţie, transformând-o în artă.

Aflată la prima expoziţie personală, artista a evidenţiat emoţionată că “în lucrări am pus, în primul rând, suflet”, fiind pasionată de tot ceea ce înseamnă spiritualitatea Chinei.

După ce mentorul său, PIM, a luat cuvântul, felicitându-ţi eleva pentru cele 20 de exponate, Liviana Pînzaru a fost felicitată şi de Adrian Graur, şi de Emil Ursu, care au salutat şi iniţiativa organizatorilor de a sărbători Ziua Internaţională a Chinei.

Până în data de 14 octombrie, sucevenii pasionaţi de artă şi cultură chineză, au prilejul să admire lucrările artistei, în care se regăseşte stilul şi tehnica chinezească de grafică. Exponatele conţin simboluri ale artei tradiţionale asiatice, cum ar fi cocorul, muntele, lotusul, grădina, nufărul, dragonul, agricultura, peisaje chinezeşti (Marele Zid Chinezesc) şi natura în sine.

Trebuie menţionat faptul că această acţiune se înscrie în seria evenimentelor culturale organizate de Iulius Mall Suceava, până în prezent fiind sărbătorite cu succes “Ziua Americii” şi “Ziua Franţei”.


Intră acum și în grupul de