Expozitia Internationala de Grafica Satirica “Gripa…” si-a desemnat castigatorii


Intră acum și în grupul de

În cadrul “Festivalului Satiric Bucovina”, organizat de Complexul Muzeal Bucovina şi Centrul Cultural Bucovina, împreună cu Iulius Mall, care se va desfăşura în perioada 13 – 30 noiembrie a.c, la Iulius Mall Suceava a avut loc, în data de 2 octombrie, jurizarea Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică “Gripa…”. La această expoziţie s-au înscris 141 de participanţi, din 46 de ţări, cu 352 de lucrări.

Juriul expoziţiei-concurs, format din graficienii: Mihai Pînzaru PIM, George Licurici şi Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, au selectat pentru etalare 42 de lucrări. Criteriile după care s-a efectuat jurizarea, în vederea stabilirii câştigătorilor, au fost următoarele: originalitatea, ideea, culoarea şi compoziţia.

Potrivit membrilor juriului, s-au detaşat clar lucrările următorilor artişti: Alfreda Martirena Hernandez din Cuba, care a obţinut premiu, Angel Boligan Corba din Mexic, Lubomir Kotrha din Slovacia, Mario De Koninck din Belgia, aceşti participanţi obţinând menţiuni.

Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică “Gripa…”, care se află la a treia ediţie, va fi vernisată pe data de 13.11.2009, la ora 16, la Muzeul de Istorie din Suceava, împreună cu Salonul Naţional de Umor Suceava, ediţia a XX-a. În aceeaşi zi vor fi deschise încă două expoziţii, cea a concursului de grafitti, ediţia a patra şi expoziţia concurs de pictura 3D, concurs pilot la Suceava.

Elevii interesaţi să participe la concursurile de grafitti şi pictură 3D se pot înscrie la Muzeul de Istorie, până la data de 7 noiembrie a.c.


Intră acum și în grupul de