„Hora Bucovinei” in Parlamentul European


Intră acum și în grupul de

Promovarea Bucovinei în Parlamentul European se numără printre proiectele la care lucrează europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan, şi care urmează să se deruleze în perioada următoare. Potrivit unui comunicat al eurodeputatului sucevean, în perioada 12- 16 aprilie 2010, se va desfăşura în Parlamentul European, proiectul “Hora Bucovinei”, ocazie cu care va fi organizat un stand care să pună în valoare autenticitatea obiceiurilor şi tradiţiilor din zona Bucovinei.

Luhan a precizat că în PE urmează să fie deschisă o expoziţie cu produse tradiţionale bucovinene, arătând că în acest mod va fi promovată atât Bucovina ca destinaţie turistică, dar şi produsele locale, atât cele bio cât şi cele tradiţionale. „Bucovina are un potenţial semnificativ în Europa în ceea ce priveşte produsele bio care încă pot fi vândute la preţuri rezonabile şi care sunt foarte căutate pe piaţa UE. Ar trebui să exploatăm la maxim acest avantaj şi să promovăm cu mai mare intensitate producţia şi vânzarea acestora”, a spus Luhan.

“Hora Bucovinei” este o manifestare organizată în localitatea suceveană Bucşoaia cu ocazia urcării oilor la munte, la ediţia din acest an, organizată de CJ Suceava printre participanţi fiind şi preşedintele Traian Băsescu, împreună cu soţia sa.


Intră acum și în grupul de