Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” – 55 de ani de activitate profesionista


Intră acum și în grupul de

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” aniversează, miercuri şi joi, 14 – 15 octombrie a.c., 55 de ani de activitate profesionistă. Cu acest prilej vor avea loc o serie de manifestări artistice şi întâlniri oficiale, dedicate sărbătoririi a mai mult de jumătate de secol de activitate.

Evenimentele care marchează aniversarea au debutat miercuri, la Stupca, unde au fost depuse flori la mormântul marelui compozitor Ciprian Porumbescu şi apoi, începând cu ora 18:00, câteva formaţii tradiţionale din judeţ au oferit un spectacol folcloric.

Joi, manifestările vor avea loc la Suceava, din program făcând parte o întâlnire la sediul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, care este programată pentru ora 9:00, iar apoi, de la 9:30, la sediul Consiliului Judeţean, generaţia de aur se va întâlni cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

La ora 10:30 vor fi depuse coroane la bustul lui Ciprian Porumbescu din parcul municipal şi, tot acum, o serie de personalităţi care au activat de-a lungul timpului în cadrul Ansamblului din Suceava vor primi titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava. De asemenea, vor fi înmânate şi o serie de diplome de excelenţă.

Sala de spectacol de la Dom Polski va găzdui, de la ora 11:30, un simpozion cu tema „Tradiţional şi autentic în spectacolul ansamblurilor profesioniste”. De la ora 18:00, sucevenii sunt invitaţi la spectacolul aniversar – „55 de ani de activitate profesionistă a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, care va avea loc în sala mare a Casei de Cultură din Suceava.


Intră acum și în grupul de