Schimbari in structura actionariatului la ACET SA Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Operatorul de apă-canal şi epurare în localităţile judeţului Suceava, SC ACET SA, şi-a majorat capitalul social cu două milioane de lei, ceea ce a dus la modificarea structurii acţionariatului.

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a arătat miercuri, că în urma acestei modificări, CL Rădăuţi va avea 8,2 la sută din acţiuni, CL Fălticeni va avea 7,6 la sută din acţiuni, CL Siret va avea 3,6 la sută din acţiuni, CL Gura Humorului va avea 1,3 la sută din acţiuni, CL Câmpulung Moldovenesc-0,042 la sută, iar CL Solca-0,041 la sută.

Potrivit primarului Sucevei, majorarea de capital este de două milioane de lei, cea mai mare parte fiind asigurată de CJ Suceava, care are acum 27,3 la sută din acţiuni. El a menţionat că CL Suceava, care a înfiinţat această societate şi participă cu 750.000 de lei la majorarea de capital, prin aport în natură şi bani, va rămâne în continuare acţionar majoritar, cu 50,4 la sută din acţiuni. Astfel, CL Suceava urmează să transfere către ACET SA clădirea fostei uzine de apă din municipiu, iar până la concurenţa cu 750.000 de lei va fi asigurată cu bani.


Intră acum și în grupul de