La multi ani Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Generaţia de aur a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” s-a întâlnit joi cu autorităţile sucevene, cu prilejul sărbătoririi a 55 de ani de activitate profesionistă a Ansamblului.

La sediul Consiliului Judeţean Suceava a avut loc o rememorare a trecutului, prilej cu care atât gazda întâlnirii, Gheorghe Flutur, cât şi invitaţii, persoane care de-a lungul vremii au activat la Ansamblul „Ciprian Porumbescu” şi-au amintit cu drag de începuturile şi momentele marcante ale colectivului artistic.

Preşedintele CJ Suceava a ţinut să precizeze, în cadrul acestei întâlniri aniversare, că îşi propune să transforme Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava în obiectivul de altădată, preconizând că lucrările la modernizarea acestei clădiri-simbol pentru Suceava ar trebui să fie gata în următorii 5 ani, când se vor sărbători 60 de ani de activitate artistică a Ansamblului „Ciprian Porumbescu”. Mai mult, potrivit declaraţiilor făcute de Gheorghe Flutur, nu doar Casa de Cultură urmează să fie modernizată, ci şi cinematograful „Modern”, locaţie în care, în viitor, urmează să funcţioneze sediul Centrului Cultural Bucovina.

După ce membrii generaţiei de aur au luat pe rând cuvântul, prezentându-se şi exprimându-şi melancolic dragostea pe care o poartă Ansamblului sucevean, aceştia au fost felicitaţi de oficialităţile prezente, care şi-au exprimat admiraţia faţă de folclor, tradiţie şi, implicit, faţă de toţi cei care de-a lungul timpului au făcut parte din colectivul Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

Deşi întâlnirea de la sediul CJ Suceava a fost una aniversară, edilii Sucevei nu au ezitat să facă declaraţii legate de partea administrativă sau de planurile de viitor.

Astfel, primarul Ion Lungu a subliniat necesitatea „reconstruirii” municipiului Suceava, în următorii 5 ani, făcând trimitere la aniversarea a 60 de ani de activitate a Ansamblului, iar Gheorghe Flutur şi-a exprimat speranţa în legătură cu organizarea, în această iarnă, a unui Târg al obiceiurilor de iarnă bucovinene, cerând astfel sprijinul „folclorului” şi al reprezentanţilor săi.

Manifestarea a continuat în parcul municipal al Sucevei, prilej cu care cei prezenţi au depus coroane de flori la statuia compozitorului Ciprian Porumbescu, iar preşedintele Gheorghe Flutur i-a acordat nepoatei marelui compozitor o diplomă de excelenţă.


Intră acum și în grupul de