Plasticiana Iulia Andries: “Lumea cailor, o expozitie care merita, sub orice aspect, sa fie vizitata!”


Intră acum și în grupul de

“O expoziţie care merită, sub orice aspect, să fie vizitată!”, aşa a catalogat plasticiana Iulia Andrieş expoziţia artiştilor plastici Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei, care are ca tematică ”Lumea cailor”, este găzduită de galeria de artă ”City Gallery” din incinta Shopping City Suceava şi a fost vernisată miercuri seară, de la ora 18:00.

„Cei doi artişti expozanţi şi-au ales o temă extrem de incitantă, tema calului”, a remarcat Lucia Puşcaşu, preşedinta filialei din Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Potrivit acesteia, calul este simblul luminii dar şi întunericului, al puterii, al frumuseţii, al mişcării, de aceea expoziţia este extrem de bogată din punct de vedere al stărilor şi simbolurilor pe care le transmite.

Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei s-au bucurat de apreciere din partea celor prezenţi la deschiderea expoziţiei, din pricina faptului că, aşa cum a subliniat artista Iulia Andrieş, calitatea exponatelor şi persoanelor care au expus este extrem de vizibilă.

Plasticiana a făcut pe această cale un apel către publicul iubitor de artă, prin care a evidenţiat necesitatea ca acesta să-şi educe gustul şi să înveţe să judece lucrarea, pentru a putea face o diferenţă între ceea ce este frumos şi lucrările care nu au nimic de-a face cu arta.

Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei s-au declarat, mai presus de toate, încântaţi de faptul că alături de ei au fost şi elevii acestora, mărturisindu-şi încrederea pe care o au în puterea creatoare a copiilor şi declarând că, în viitor, „arta va fi pe mâini bune”, îndemnându-i pe discipoli să viseze „cu pensula şi culoarea”.

De asemenea, artista Puşa Pîslaru a anunţat faptul că, anul viitor, de ziua copilului-1 iunie, va expune din nou la Shopping City, alături de cei mici, abordând o temă comună.


Intră acum și în grupul de