„Filme germane pentru copii”, la Casa Prieteniei din Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben, din cadrul Casei Prieteniei, lansează un nou proiect denumit „Filme germane pentru copii”, care aduce în prim plan lumea poveştilor şi a miracolelor copilăriei.

Acest proiect are în vedere rularea unor filme germane pentru copii, care vor oferi ocazia atât celor mici cât şi tuturor iubitorilor de limbă germană de a petrece momente plăcute intrând în lumea copilariei şi a basmului.

Proiectul va demara prin rularea producţiei cinematografice “ Die unendliche Geschichte” (poveste fără sfârşit) în regia lui Wolfgang Petersen.
„Die unendliche Geschichte” este un film din anul 1984 şi are la bază romanul cu acelaşi nume al lui Michael Ende – unul dintre cei mai cunoscuţi autori germani de cărţi pentru copii.

Este povestea unui băieţel de 10 ani care, prin intermediul unei cărţi, ajunge pe tărâmul fiinţelor fabuloase din basme. Tărâmul lor este sortit pieirii deoarece oamenii nu mai cred în basme. Băieţelul de 10 ani este singurul care poate salva acest tărâm, redând omenirii bucuria copilăriei şi a poveştilor. Filmul este presărat cu personaje fabuloase şi întâmplări captivante, care transformă această poveste într-o experienţă frumoasă şi plăcută atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, începând cu ora 15.00, la Casei Prieteniei, situată lângă Muzeul de Ştiinte ale Naturii.

Intrarea la film este liberă!


Intră acum și în grupul de