Sucevenii vor avea parte si in acest an de „Craciun in Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cu sprijinul autorităţilor sucevene, proiectul turistic „Crăciun în Bucovina” se va derula şi în acest an, pe perioada lunii decembrie. Anunţul a fost făcut miercuri de vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, care a precizat că în prezent se lucrează la definitivarea programului manifestărilor.

Vicepreşedintele CJ Suceava a ţinut să sublinieze importanţa acestor programe de promovare turistică a judeţului şi a arătat că numărul turiştilor în judeţ a fost mai mare faţă de anul 2008 în condiţiile în care în restul ţării numărul de turişti a fost în scădere pe fondul crizei economice. El a exemplificat cu statistica din luna august 2009 numărul de înnoptări în judeţul Suceava a fost de 68.000 faţă de 64.000 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2008. „Spre deosebire de alte zone ale ţării, numărul de turişti a crescut în judeţ”, a evidenţiat Ilie.

El a mai menţionat că, din cauza crizei financiare, manifestările „Crăciun în Bucovina” nu vor mai avea dimensiunea de anul trecut.

Programul „Crăciun în Bucovina” de promovare turistică a judeţului Suceava a fost lansat în iarna anului 2008 şi s-a desfăşurat pe toată perioada lunii decembrie, fiiind organizate în centrul Sucevei diferite festivaluri şi spectacole de muzică religioasă, colinde, obiceiuri de Anul Nou. Pe esplanada centrală a oraşului au fost instalate o replică a pridvorului Mănăstirii Humorului, o clopotniţă, o casă ţărănească şi o iesle cu scena naşterii lui Iisus. În aceeaşi zonă au fost reprezentate prin opt standuri zonele folclorice ale judeţului, iar alte standuri au fost alocate producătorilor de brânzeturi şi preparate de carne din judeţ. Pe parcursul manifestărilor, în zona centrală a municipiului a circulat mocăniţa care a atras numeroase persoane, în special copii.


Intră acum și în grupul de