Terenul de fotbal din cadrul complexului LPS Suceava, primul pe lista de prioritati


Intră acum și în grupul de

Una dintre cele mai importante investiţii sportive ale Sucevei din ultimii ani este campusul şcolar din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Suceava. Pe lângă sala de sport existenţă, cu toate anexele ei, în aceeaşi locaţie se construieşte unul dintre cele mai moderne complexe sportive şcolare.

Elevii instituţiei de învăţământ anterior amintite, şi nu numai ei, vor beneficia de un teren de fotbal de dimensiuni olimpice cu suprafaţă sintetică, de două terenuri de handbal de antrenament, de un cămin cu peste 100 de locuri, de o cantină performantă, de un amfiteatru şi o un cabinet psihopedagogic, toate completate de spaţii de parcare aferente. Mai mult, în proiectul care prinde contur la LPS Suceava intră şi reabilitarea clădirilor deja existente acolo.

„Dacă alimentarea cu fonduri ar fi fost ritmică, atunci în această toamnă ar fi trebuit ca sucevenii să beneficieze de toate avantajele noului campus şcolar. Din păcate acest lucru nu a fost posibil şi dacă mizăm pe o vreme bună anul viitor, în aceste condiţii data de 15 septembrie 2010 pentru recepţionarea lucrărilor este relativ rezonabilă.

Pentru noi, prioritară este finalizarea lucrărilor la terenul de fotbal din cadrul liceului nostru. Până în acest moment s-a făcut aşezarea straturilor şi compactarea acestora la nivel iniţial. S-au făcut lucrări de drenaj şi s-au montat rigole performante aduse special din Germania.

A rămas de efectuat turnarea unui strat de beton şi a unei şape autonivelante şi apoi fixarea suprafeţei sintetice. Nu sunt constructor şi poate că am mi-au scăpat unele detalii tehnice, dar din câte ştiu cam acestea sunt lucrurile care mai trebuie făcute şi acest lucru este posibil în 5-6 săptămâni.

Nu numai pentru echipele noastre este esenţial terenul de fotbal, finalizarea lui economisându-se timp, bani şi efort, ci şi pentru întraga comunitate sportivă suceveană, echipa fanion a oraşului Cetatea Suceava putându-se antrena aici la fel cum o face şi în prezent graţie colaborării bune pe care o avem. Dacă deocamdată se lucrează la alte edificii din cadrul campusului şcolar, să sperăm că anul care va veni va fi mai norocos şi vom putea finaliza ce ne-am propus”, a declarat directorul LPS Suceava, Dumitru Bernicu.


Intră acum și în grupul de