Iris la Suceava – un concert cu artisti si public


Intră acum și în grupul de

Făcând abstracţie de faptul că Iris a cântat la Suceava cu prilejul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, trupa primindu-şi onorariul de la unul dintre candidaţi, trebuie apreciată calitatea concertului susţinut sâmbătă seară pe scena Casei de Cultură din municipiu.

Iris, binecunoscuta şi iubita trupă autohtonă, a oferit publicului prezent în sala de spectacol aproximativ două ore de muzică adevărată, demnă de a fi numită în acest fel. Melodiile interpretate de cei de la Iris au fost completate de extraordinarul spectacol de lumini şi de imaginile proiectate pe toată durata concertului, acestea din urmă reuşind să transmită publicului adevăratul mesaj al hit-urilor trupei.

Trebuie menţionat şi faptul că spectatorii au avut acces în sală înainte de începerea spectacolului, aceştia nefiind nevoiţi să suporte frigul de afară şi având posibilitatea să ocupe un loc fără să deranjeze buna desfăşurare a evenimentului. De asemenea, precizăm şi faptul că evenimentul a început la ora anunţată, chiar dacă toate manifestările de acest gen încep în general mai târziu, publicul fiind deja, din păcate, obişnuit cu întârzierile de rigoare.

Mai mult, sucevenii au avut un comportament demn de apreciat, stimulat bineînţeles şi de valoarea trupei care a concertat. Publicul şi-a exprimat respectul faţă de artişti prin aplauze prelungi, cântând alături de aceştia binecunoscutele melodii.

În concluzie, sâmbătă seara, la Suceava s-a ţinut un concert. Un concert adevărat, aşa cum ar trebui să fie toate manifestările de acest gen, un eveniment cu artişti şi, mai important, cu un public care a ştiut să aprecieze calitatea spectacolului şi valoarea oamenilor care au urcat pe scenă.
De această dată, sucevenii nu au mers la concert doar din cauza gratuităţii evenimentului, ci au ieşit din casă pentru a asculta, a se bucura şi a reacţiona la muzică şi la ceea ce s-a întâmplat pe scenă.

Aşa cum şi-au obişnuit deja fanii, cei de la Iris au avut o prestaţie extraordinară, lăudabilă. Pe lângă solistul trupei, Cristian Minculescu, a cărui prestaţie a fost de nota zece, instrumentiştii formaţiei şi-au demonstrat, în timpul concertului, profesionalismul, susţinând câte un solo instrumental, aceste momente fiind extrem de apreciate de publicul spectator.

Şi dacă o parte dintre spectatori se aşteptau ca recitalul să fie înterupt de mesaje electorale, iată că nu a fost aşa, în cele două ore pe care formaţia le-a petrecut pe scena suceveană, in sala neauzindu-se altceva decât mult iubitele melodii semnate Iris. Spectacolul a fost unul al bunului simţ, nu numai publicul dând dovadă de această calitate pe toată durata concertului, ci şi artiştii care, motivaţi fiind de aplauzele fanilor, au revenit pe scenă pentru a-i mai încânta preţ de câteva minute pe suceveni.


Intră acum și în grupul de