Talente artistice sucevene de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati


Intră acum și în grupul de

De Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, bolnavii neuropsihic din judeţul Suceava au susţinut un spectacol intitulat “Deschide ochii! Deschide inima!”. Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul a fost găzduit de Iulius Mall Suceava şi a oferit persoanelor cu dizabilităţi prilejul ca, măcar pentru câteva ore, să se simtă reintegrate în societate.

Bolnavii de la centrele implicate în organizare s-au transformat, pe rând, în faţa publicului sucevean prezent la manifestare, în actori, dansatori şi cântăreţi. Aceştia au introdus audienţa în atmosfera Sfintelor Sărbători care urmează prezentând o serie de scenete cu Naşterea Domnului şi interpretând cântece de Crăciun.

Dăruirea şi pasiunea cu care persoanele diagnosticate cu handicap, internate în Spitalul de Cronici Siret, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică şi Locuinţă Maxim Protejată Mitocu Dragomirnei, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costîna, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pojorâta şi Centrul pentru Persoane Vârstnice Zvoriştea, s-au implicat în organizarea şi susţinerea acestei acţiuni au făcut ca spectacolul să fie unul reuşit şi apreciat de publicul prezent.

Strălucirea din ochii bolnavilor, atunci când erau încurajaţi şi aplaudaţi, a arătat cât este de important pentru ei să fie apreciaţi, susţinuţi şi primiţi în societate. Pe lângă munca bolnavilor, trebuie lăudate şi eforturile depuse de cei care au organizat spectacolul, implicându-se cu sufletul pentru buna desfăşurare a acestuia.

Menţionăm şi faptul că beneficiarii centrelor şi-au expus creaţiile, obiecte decorative, ţesături şi împletituri, la etajul Iulius Mall, în vederea vânzării. Preţurile exponatelor sunt modice, aşa că cei care vor să le încurajeze munca şi talentul o pot face pron achiziţionarea unor obiecte scoase la vânzare.

Invitaţii speciali ai evenimentului au fost interpreţii Nicoleta Cojocaru, Ionuţ Vieru şi ansamblul de dansuri ,,Stejarul” din Suceava, care au oferit publicului momente folclorice.
De asemenea, în public a putut fi observat şi Toader Dima, secretarul general al ANPH (Autoritatea Naţională a Persoanelor cu Handicap).

Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava în parteneriat cu Iulius Mall Suceava, a fost sprijinit de Consiliul Judetean Suceava şi de o serie de societăţi comerciale, care au susţinut financiar acţiunea.


Intră acum și în grupul de