Traditiile bucovinene, prezentate in cadrul Festivalului de “Datini si Obiceiuri pentru Sarbatorile de Iarna”


Intră acum și în grupul de

Zeci de copii, din mai multe zone ale Bucovinei, au participat vineri la Festivalul de “Datini şi Obiceiuri pentru Sărbătorile de Iarnă”, care s-a desfăşurat la complexul comercial sucevean Iulius Mall. Aceştia au evoluat în faţa publicului spectator prezentând obiceiurile din zonele pe care le-au reprezentat, Gura Humorului, Vatra Dornei, Broşteni, Coşna, Fundu Moldovei, Moldoviţa, Rădăuţi, Mitocu Dragomirnei şi din localităţi care mărginesc Suceava.

Peste 30 de coruri, formaţii de instrumentişti, ansambluri folclorice, grupuri de urători şi colindători, au urcat pe scena amenajată la etajul Iulius Mall pentru a-i încânta pe sucevenii prezenţi.

Emoţionaţi şi bucuroşi totodată că au ocazia să arate publicului frumuseţea tradiţiilor din zona din care provin, copiii participanţi la festival au impresionat prin talent şi prezenţă scenică, reuşind să stârnească ropote de aplauze şi admiraţia celor prezenţi.

Festivalul de “Datini şi Obiceiuri pentru Sărbătorile de Iarnă” a durat aproximativ şase ore, timp în care sucevenilor li s-au prezentat, prin intermediul programului artistic, valorile cultural-artistice bucovinene.

Toţi cei care au urcat pe scenă au primit în final câte un premiu special din parte organizatorilor, pentru contribuţia deosebita în păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi valorilor cultural-artistice în cadrul Festivalului de “Datini şi Obiceiuri pentru Sărbătorile de Iarnă”, ediţia a 5-a.


Intră acum și în grupul de