O noua editie a „Salonului anual al artistilor plastici amatori”


Intră acum și în grupul de

Artiştii plastici amatori suceveni mai au timp până la mijlocul săptămânii să aducă lucrările pentru ediţia 2009 a Salonului anual. Precizăm că Centrul Cultural “Bucovina”, în colaborare cu Complexul Muzeal “Bucovina “ Suceava, organizează concursul “Salonul anual 2009 al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava”, la salon fiind admise numai lucrări executate în acest an.

Concursul, care este deschis tuturor artiştilor plastici amatori din judeţ (independenţi sau membri ai unor cenacluri şi asociaţii artistice), se desfăşoară pe secţiunile pictură, grafică (excepţie făcând grafica umoristică pentru care este organizat în mod special „Salonul de Umor”), sculptură şi artă decorativă. „Condiţia esenţială pentru admiterea la salon şi acordarea premiilor anuale o constituie obligativitatea prezentării unor lucrări executate în anul 2009”, spun organizatorii.
Artiştii pot participa la una sau la mai multe secţiuni, numărul minim de lucrări pentru fiecare secţiune fiind două.

Organizatorii acordă câte trei premii pentru fiecare dintre cele patru secţiuni, la care se mai adaugă un premiu pentru debut şi Premiul „Opera omnia”, acordat unui artist amator cu îndelungată şi prodigioasă activitate plastică.

Juriul va fi alcătuit din artişti profesionişti, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici.

Lucrările, însoţite de o fotografie color a artistului, precum şi de un CV sintetic (maxim zece propoziţii, dactilografiate la 1 sau 1/2 rânduri, documente necesare pentru alcătuirea catalogului care va fi tipărit şi lansat cu prilejul „Salonului de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava”, programat pentru luna iunie 2010) vor fi predate până la data de 17 decembrie a.c. la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, str. Universităţii, nr.48.
Lucrările premiate rămân în proprietatea organizatorilor, iar predarea şi înscrierea lucrărilor în concurs presupune acceptarea condiţiilor impuse prin regulamentul-invitaţie.

Vernisajul salonului şi festivitatea de premiere vor avea loc în ziua de 22 decembrie. Persoane de contact: referent Corina Scîntei (tel. 0230-530126; e-mail: [email protected]) şi cons. art. Mihai Pânzaru-PIM (tel.0744161174; e-mail: [email protected]).


Intră acum și în grupul de