“Liber Artis” in Concert de Craciun, la Suceava

Proaspăt înfiinţata orchestră “Liber Artis”, compusă din 22 de tineri, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “George Enescu” din Iaşi, printre care şi doi suceveni, va susţine marţi, 15 decembrie, la Suceava, un concert de Crăciun.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, începând cu ora 18:00. Biletele la concert costă 25 lei iar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere – intră două persoane cu un singur bilet.

În programul spectacolului se regăsesc minunate colinde, arii celebre din “La Traviata”, “Sânge Vienez”dar şi valsuri precum “Dunărea Albastră” şi “Kaiser Waltz”.

Potrivit membrilor “Liber Artis”, orchestra vrea să ofere iubitorilor de muzică un altfel de spectacol, concerte în care publicul poate să îşi aducă contribuţia şi să dispară bariera dintre cei de pe scenă şi cei din jurul ei, astfel încât atât interpreţii cât şi audienţa să se bucure de farmecul muzicii.

Astfel, în timpul unui spectacol, “studenţii” “condimentează” atmosfera cu glume sau, după caz, îi fac farse dirijorului. Nici instrumentele la care cântă nu sunt, toate, foarte convenţionale, aceştia folosindu-se în unele spectacole de o serie de “instrumente” cum ar fi o nicovală sau chiar un cuc, pentru a “împrospăta” recitalul, a atrage publicul şi a-l relaxa.

loading...