„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” ajunge la Gura Humorului. Regizorii Dan Pița, Șerban Marinescu și Stere Gulea vor fi prezenți la eveniment


Intră acum și în grupul de

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”, ajunge la Gura Humorului, în perioada 8 – 10 octombrie, continuându-și misiunea de promovare a filmului românesc din toate timpurile.

Potrivit organizatorilor, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, „Caravana filmului românesc” are onoarea de prezenta o serie de filme clasice românești, care au trecut testul timpului și au rămas în memoria spectatorilor.

Astfel, în sala Centrului Cultural Gura Humorului, spectatorii sunt invitați să vizioneze, în perioada 8 – 10 octombrie, cu începere de la ora 19.00, filmele „Concurs” (regia Dan Pița), „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia: Șerban Marinescu) și „Ochi de urs” (regia: Stere Gulea).

Regizorii Dan Pița, Șerban Marinescu și Stere Gulea, alături de criticii de film Marian Țuțui și Mihai Fulger vor fi prezenți la proiecții pentru a dialoga cu spectatorii. O supriză pentru spectatori va fi, cu siguranță, prezența doamnei Sofia Vicoveanca, nu doar pe ecranul de proiecție, în filmul „Ochi de urs”, ci chiar în sala de spectacol, alături de cinefilii care vor alege să fie în sală sâmbătă seara.

Pe Esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina vor avea loc două proiecții în aer liber, dedicate, în special, tinerilor și adolescenților: „Declarație de dragoste” și „Liceenii Rock’n’roll”, ambele în regia lui Nicolae Corjos. Invitații speciali ai acestor filme sunt acorul Adrian Păduraru și criticul de film Ioan Pavel Azap.

Totodată, ediţia 40 a Festivalului „Toamnă la Voroneţ” se desfăşoară în perioada 5 – 11 octombrie la Gura Humorului, ediţia din acest an conţinând o retrospectivă a concursului de diaporamă cu lucrările premiate de-a lungul acestui festival, un invitat special – regizorul Tudor Giurgiu, un medalion cinematografic in memoriam Ştefan Iordache, filme de ieri şi de azi, vernisaje de artă fotografică, lansări de carte, concerte de muzică folk şi o avanpremieră, filmul „Şi atunci, ce e libertatea?”, o producţie 2020 a regizorului Andrei Zincă.

Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ” a fost iniţiat în anul 1981 şi s-a desfăşurat anual, fără întrerupere, devenind unul dintre cele mai longevive festivaluri de gen din țară.

***

Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale,  la Gura Humorului, este următorul:

Centrul Cultural Gura Humorului

Joi, 8 octombrie, ora 19.00:

CONCURS

Scenariul şi regia: Dan Piţa

Cu: Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Ştefan Iordache, Claudiu Bleonţ, Oana Pellea,

în prezența regizorului Dan Pița și a criticului de film Marian Țuțui – Q&A

Vineri, 9 octombrie, ora 19.00:

CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI

Regia: Șerban Marinescu

Cu: Ştefan Iordache, Mircea Albulescu, Gheorghe Dinică, Dorel Vișan, Maia Morgenstern,

în prezența regizorului Șerban Marinescu și a criticului de film Marian Țuțui – Q&A

Sâmbătă, 10 octombrie, ora 19.00: OCHI DE URS

Regia: Stere Gulea

Cu: Dragoș Pâslaru, Sofia Vicoveanca, Daniela Vlădescu,

în prezența regizorului Stere Gulea, a actriței & interpretei de muzică populară Sofia Vicoveanca și a criticului de film Mihai Fulger

Esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina

Vineri, 9 octombrie, ora 19.30: DECLARAȚIE DE DRAGOSTE

Regia: Nicolae Corjos;

Cu: Teodora Mareș, Adrian Păduraru, Tamara Buciuceanu, Dorel Vişan, Ion Caramitru,

în prezența actorului Adrian Păduraru și a criticului de film Ioan Pavel Azap

Sâmbătă, 10 octombrie, ora 19.30: LICEENII ROCK’N’ROLL

Regia: Nicolae Corjos

Cu: Tamara Buciuceanu Botez, Ștefan Bănică jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Cesonia Poestelnicu,

Filmul va fi prezentat de criticul de film Ioan Pavel Azap

Accesul publicului este liber, la toate proiecțiile, în limita locurilor disponibile!


Intră acum și în grupul de