Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară din cadrul USV reîncep cursurile de limbă franceză. Înscrierile se pot face până la sfârșitul acestei săptămâni

În această săptămână, Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare din Suceava” reîncep cursurile de limbă franceză „Français au collège” (miercuri, ora 16 :30-18:00, la BF), „Le français, c’est facile!”(vineri, ora 16:30-18:00, la BF), „Français général/DALF” (miercuri, ora 19:00-20:40, la BF) și pregătire DELF (luni, ora 17:00-19:00, la BF).

Potrivit unui comunicat al Biroului Francez, înscrierile pentru completarea grupelor se pot face până pe data de 17.10.2020, relații suplimentare la tel. 0723678083, orele 16:00-18:00.

Echipa pedagogică care va asigura pregătirea de specialitate este formată din dna lector univ. dr. Mariana Șovea, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării,  dna lector univ.dr. Daniela Vereș, dna prof. dr. Alexandra Sîrghi, dna prof. dr. Briana Belciug.

BF menționează că regulile crizei sanitare se vor respecta întocmai (mască, dezinfectare, distanțare, aerisire), iar dacă va fi cazul, orele se vor ține și on-line.

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri se vor desfășura on-line și vor putea fi urmărite pe adresa de facebook a BF, pe site-ul CJ sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava.

Activitatea de miercuri, 14.10.2020, cu genericul „Les poètes francophones réinventés”,  reunește un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, Dumbrăveni,și de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”, Liteni, care și-au propus să reinterpreteze poezii semnate de autori francofoni și să le aducă mai aproape de universul tinerilor de astăzi. Poeziile lui Jacques Prévert, Matei Vișniec, Guillaume Apollinaire și Gherasim Luca se vor regăsi printre alegerile elevilor. Se vor realiza prezentări de autori, desene inspirate din poeziile alese, recital de poezie și traduceri. Elevii vor fi coordonați de prof. Alexandra Sîrghi, prof. Alina Manolache și prof. Briana Belciug.