Obiceiurile de Craciun, specifice Bucovinei, prezentate in mai multe localitati ale Sucevei


Intră acum și în grupul de

Sucevenilor li se pregătesc o serie de spectacole şi manifestări, de sărbători, care fac parte din amplul program “Crăciun în Bucovina”. Astfel, a doua zi de Crăciun, aceştia vor avea parte de un spectacol susţinut de Ansamblul “Ciprian Porumbescu”, care se va desfăşura pe esplanada Casei de Cultură din municipiu. Evenimentul va debuta la ora 16:00, iar artiştii vor prezenta publicului prezent minunatele obiceiuri de iarnă bucovinene.

Tot sâmbătă, la Bucşoaia, Frasin, va avea loc “Balul gospodarilor”, de la ora 22:00, iar la Moldoviţa şi Suceviţa se vor desfăşura spectacole de colinde.

Câteva formaţii de teatru popular din judeţ vor prezenta duminică, de la ora 12:30, la Casa de Cultură din Suceava, un spectacol de datini şi obiceiuri, intitulat “După datina străbună”. Cei prezenţi vor putea urmări şi o paradă a măştilor.

Tot duminică, de la ora 22:00, locuitorii din Cacica se pot distra la “Balul gospodarilor”. Fălticeniul găzduieşte la rândul lui, de la ora 17:00, un Festival al obiceiurilor de iarnă iar la Todireşti se “porneşte plugul” într-un spectacol al obiceiurilor de Anul Nou. Nici localitatea Vatra Moldoviţei nu se lasă mai prejos, găzduind şi ea duminică un spectacol care prezintă datinile de Anul Nou.


Intră acum și în grupul de