Acasă Evenimente “Cupa Colegiului Medicilor Veterinari Suceava”, pentru medicul sucevean Mircea Bilius (VIDEO)

“Cupa Colegiului Medicilor Veterinari Suceava”, pentru medicul sucevean Mircea Bilius (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dr. sucevean Mircea Bilius a fost onorat miercuri cu “Cupa Colegiului Medicilor Veterinari Suceava”, “pentru munca depusă o viaţă în creşterea şi selecţia porumbeilor călători”. Titlul i-a fost oferit de Petrea Dulgheru, directorul DSVSA Suceava şi Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, această distincţie reprezentând “recunoştinţa faţă de un coleg care a obţinut un titlu naţional”.

Dr. veterinar Mircea Bilius a obţinut cu porumbelul său locul I la Maratonul Internaţional, premiu ce i-a fost înmânat în cadrul Expoziţiei Naţionale Columbofile de la Braşov, pe 9 ianuarie a.c.



La acest concurs, pe lângă titlul obţinut, dr. sucevean a primit şi o cupă care de asemenea simbolizează o recunoaştere a meritelor, pe ea fiind înscris textul: “Expoziţia Naţională Braşov, Maraton Internaţional, Locul I, Bilius & Bucaciuc, cu porumbelul 489662 – 07 – M”.

Mircea Bilius s-a declarat onorat de simbolul recunoaşterii oferit de Colegiul Medicilor Veterinari Suceava, dedicând Colegiului această cupă.
Tot el a oferit apoi câteva “date tehnice” care au vizat porumbelul călător, numindu-l “monument al înţelepciunii”.

După ce a vorbit despre calităţile porumbelului, printre care se numără intuiţia şi inteligenţa orientării în spaţiu, dr. Mircea Bilius a spus că titlul obţinut anul acesta la Braşov “este cel mai preţios trofeu” pe care l-a obţinut de-a lungul vremii.

Anul acesta la Braşov s-a desfăşurat a 41-a ediţie a Expoziţiei Naţionale Columbofile iar medicul sucevean a participat până acum la 35 de ediţii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version