Acasă Social Ministerul Sanatatii da mana libera spitalelor in privinta numarului de paturi din...

Ministerul Sanatatii da mana libera spitalelor in privinta numarului de paturi din sectii


Intră acum și în grupul de

Nu de puţine ori în presa locală s-a scris despre faptul că în unele secţii din Spitalul Judeţean Suceava pacienţii dorm şi câte doi în pat din cauza aglomerării, cum ar fi la secţia de Cardiologie, în schimb în altele cum ar fi Dermato-Venenologia, Geriatria şi altele, saloanele nu au fost niciodată ocupate în totalitate. Acum Ministerul Sănătăţii a decis că spitalele trebuie să deţină structuri flexibile care să răspundă nevoilor pacienţilor.

Conform unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii, spitalele îşi vor putea modifica structura organizatorică în funcţie de gradul de ocupare al paturilor.



„Este nevoie de mai multă flexibilitate. Spitalele, unităţile sanitare în general, trebuie să răspundă nevoilor pacienţilor. Avem unele secţii şi compartimente supraaglomerate, unde pacienţii stau câte doi în pat şi alte structuri în care adresabilitatea este scăzută. Am cerut managerilor să analizeze gradul de ocupare al paturilor şi situaţia din fiecare unitate şi le-am dat posibilitatea ca, în funcţie de necesităţi, să poată modifica structura unităţii sanitare sau, pentru o perioadă determinată, să interneze pacienţii unei secţii supraaglomerate în alte secţii libere, astfel încât să evităm disfucţionalităţile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Managerii şi directorii medicali vor fi resposabili pentru utilizarea eficientă a paturilor din unităţile sanitare, astfel încât să fie evitat disconfortul pacienţilor, posibilele disfuncţionalităţi generate în special de condiţiile epidemiologice necorespunzătoare.

În situaţia în care adresabilitatea este crescută într-o anumită specialitate, pentru o perioadă determinată, pacienţii pot fi internaţi în secţiile/compartimentele cu profil medical sau chirurgical, cu utilizare scăzută, în funcţie de patologie şi recomandarea medicului epidemiolog.

Dacă situaţiile de supraaglomerare a unor secţii/compartimente reprezintă o situaţie permanentă este necesar ca structura organizatorică să fie modificată prin reducerea numărului de paturi la secţiile neutilizate corespunzător şi creşterea acestora la cele cu adresabilitate crescută.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version