Coroane omagiale, depuse la statuia lui Mihai Eminescu din municipiu


Intră acum și în grupul de

La statuia marelui poet Mihai Eminescu s-au adunat, vineri, în jurul orei 9:00, reprezentanţi ai administraţiei locale sucevene, printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie şi subprefectul Sucevei Angela Zarojanu, oameni de cultură ai Sucevei, dintre care îi amintim pe Ion Beldeanu, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni şi Vasile Rotaru, directorul Centrului Cultural Bucovina şi alţi suceveni, iubitori ai poetului nepereche, sărbătorit în data de 15 ianuarie.

Vineri s-au împlinit 160 ani de naşterea Luceafărului poeziei româneşti şi cu acest prilej, la statuia sa din municipiul reşedinţă de judeţ au avut loc depuneri de coroane.

Evenimentul s-a înscris în amplul program al Festivalului Literar “Mihai Eminescu”, ediţia a 19-a, care a debutat joi şi s-a încheiat vineri seara.

Depunerea de coroane la Statuia din Suceava a fost urmată de manifestări culturale dedicate marelui poet, care s-au desfăşurat în localitatea Călineşti, Cuparencu. În aceeaşi locaţie a fost depusă o coroană omagială la bustul celui mai mare poet român.

La mănăstirea Putna a avut loc o slujbă de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu şi o depunere de coroană omagială.

Manifestările închinate lui şi, totodată, Festivalul Literar “Mihai Eminescu” s-au încheiat cu un microrecital susţinut de elevi ai Scolii Generale din Putna şi cu Decernarea Premiului Naţional “Mihai Eminescu” şi a Premiului Special cu acelaşi nume.


Intră acum și în grupul de