Angela Zarojanu: “La Suceava, arta este pe maini bune”


Intră acum și în grupul de

Peste 150 de lucrări de grafică şi pictură, pe simeze la City Gallery

“Am venit aici, în această seară, ca să-i susţin pe cei mici”, a declarat marţi seară Angela Zarojanu, subprefectul Sucevei, la vernisajul expoziţiei colective de pictură şi grafică, găzduită de galeria de artă “City Gallery” din incinta Shopping City Suceava. Vizibil încântată că a luat parte la eveniment, reprezentanta instituţiei prefectului a asigurat că “la Suceava, arta este pe mâini bune”. Scurtul discurs al Angelei Zarojanu s-a încheiat, cum era de aşteptat, cu binemeritatele felicitări adresate artiştilor expozanţi şi urările de succes pentru viitor.

Galeria de artă din incinta complexului comercial sucevean a fost presărată cu mai mult de 150 de lucrări de pictură şi grafică, care au făcut deliciul publicului prezent în număr destul de mare la City Gallery. Tablourile aparţin elevilor de clasa a X-a şi a XI-a, prichindeilor din grupul “Micii Picasso” şi profesorilor şi artiştilor suceveni Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei.

O nouă secţie la Colegiul de Artă din Suceava, în premieră naţională

De la vernisaj nu putea lipsi directorul Colegiului de Artă din Suceava, prof. Sabina Elena Roman, care, după ce i-a felicitat pe artişti, în mare parte elevi ai liceului pe care îl conduce, a anunţat că începând cu anul şcolar 2010 – 2011, la Colegiul “Ciprian Porumbescu” din Suceava va fi înfiinţată, în premieră naţională în învăţământul preuniversitar, o nouă secţie, şi anume cea de CONSERVARE şi RESTAURARE BUNURI CULTURALE.

Artiştii, “strigaţi la catalog” de profesorii Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei

Pentru ca publicul prezent la vernisaj să stabilească un prim contact vizual cu artiştii aflaţi la început de drum, coordonatorii Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei “au strigat catalogul”, având şi surpriza câtorva “absenţi”, care din diferite motive nu au reuşit să ajungă la deschiderea expoziţiei. A luat cuvântul şi Lucia Puşcaşu, preşedintele federaţiei sucevene a Uniunii Artiştilor Plastici, care a făcut un apel către părinţi şi nu numai, îndemnându-i să fie alături de copii, să îi susţină.

Pe ritmuri de folk, cu trupa “Simbol”

La Shopping City Suceava, seara s-a încheiat pe ritmuri de folk. Membrii trupei “Simbol”, elevi ai Colegiului “Ciprian Porumbescu” din Suceava, coordonaţi de prof. Valentin Ianoş, i-au încântat pe cei prezenţi cu un recital de muzică folk. Cântările lor au alungat emoţiile artistilor şi au îndemnat publicul să mai zăbovească printre lucrările create cu sufletul de cei mai tineri artişti ai Sucevei.


Intră acum și în grupul de