Pasionații de știință din Suceava sunt așteptați la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, ce va avea loc online și în laboratoarele USV. Programul evenimentului


Intră acum și în grupul de

Pe 27 noiembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni se pregătește să încânte publicul cu știință, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare. Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele, anunță USV.

Într-un context deosebit, anul acesta evenimentele se desfășoară în laboratoarele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și online, pe Facebook, la Noaptea Cercetătorilor Suceava, în zilele de vineri si sâmbătă. Participarea la toate activitățile este gratuită.

Cercetarea nu intră în izolare în 2020, astfel că și pentru programul acestei ediții, a VIII-a la Suceava, puteți intra în contact cu echipe de cercetare, organizații și companii care au pregătit activități dedicate publicului, dintre care USV menționează: experimente cu Bobina Tesla, motoare speciale, actuatori solari și materiale cu memoria formei, prezentări ale direcțiilor de dezvoltare și de cercetare la nivel mondial, preocupări ale colectivelor de cercetare din Universitatea suceveană, prezentări ale unor brevete de invenție ale tinerilor cercetători din țară și din Republica Moldova.

Intitulat sugestiv DOREMI-RO, evenimentul face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului, o inițiațivă globală, gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, proiectul DOREMI-RO este coordonat în România de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, dintre care menționăm București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Sibiu.

Evenimentul Noaptea cercetătorilor de la Suceava este organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Detalii suplimentare și programul complet pe www.noapteacercetatorilor.ro.


Intră acum și în grupul de