O seara cu Alexandra


Intră acum și în grupul de

Cenaclul de literatură şi artă tânără „Zidul de hârtie”, ce se întruneşte de mai bine de un an în mansarda Music Pub din Suceava, a propus, în joia ce a trecut, o întâlnire mai specială. Altfel spus, nu cu literatura, nu cu filmul, ci cu vocea unei sucevence. Alexandra Lăţescu îşi mai… încercase vocea, nu cu mult timp în urmă, în acelaşi cadru şi, înţelegem, toţi cei care au ascultat-o atunci au încredinţat-o că merită să revină, de astă dată într-o întâlnire „oficială”. Şi a revenit, propunând publicului dedicat din Music Pub o seară de jazz şi blues, cu piese de Ella Fitzgerlad, Norah Jones şi alte nume cunoscute ale genului.

Din cele aflate chiar de la Alexandra, ea nu mai cântase cu public de pe vremea când era elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” – la manifestări ale colegiului, la baluri ale bobocilor, dar şi într-un concurs naţional al vocilor tinere, la Naţional TV, care anticipa, ca format, MegaStar-ul de la Prima TV. Ştiindu-i… polivalenţa expresiei, dar şi discreţia şi rigurozitatea (Alexandra Lăţescu nu credem că-şi doreşte a fi fiind vreo vedetă, ci mai ales a rămâne ea însăşi!), am întrebat-o cine ce crede că ar fi ea acum; cum se vede în prezent şi în devenire… În primul rând, studentă, a fost răspunsul (este studentă în anul II, la Psihologie, la Universitatea „Al.I Cuza” Iaşi), sperând şi străduindu-se să studieze temeinic pentru a avea o „carieră în psihologie”.

Dar fiindcă „în timpul liber” nu a renunţat la cântat, şi-a dat seama că „nu poate renunţa” la muzică. Asta înseamnă că va cânta şi mai departe (şi că o vom putea reasculta şi la Music Pub). Iar fiindcă despre scris nu ne pomenise nimic, am cutezat să insistăm şi pe acest subiect (ştiind că versurile sale au fost premiate la mai multe concursuri naţionale). „Aştept o perioadă ceva mai liniştită…”, ne-a mărturisit Alexandra Lăţescu, promiţându-şi şi promiţându-ne „ceva important” şi „foarte consistent”: texte noi pe care să le semneze pe coperta unei cărţi.


Intră acum și în grupul de